back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Χουλουσί Ακάρ: Επαναφέρει διάλογο επιμένει στις απειλές

Διαβάστε επίσης

“Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας”  δήλωσε  σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ στο πρακτορείο Anadolu, και πρόσθεσε ότι η Τουρκία  διαθέτει και τη δύναμη και τη θέληση γι’ αυτό.

” Θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες όσο χρειαστεί μέχρι ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες. Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο ή περιορισμός συμπλήρωσε ο Χουλουσί Ακάρ και πρόσθεσε ” Εμείς ασκούμε τα δικαιώματα μας, κάνουμε συγκεκριμένες τεχνολογικές εργασίες εκεί. Για όσο χρειαστεί εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τις έρευνες. Το υπουργείο Ενέργειας κάνει τις εργασίες κι εμείς ως Ένοπλες δυνάμεις είμαστε εκεί. Δεν έχει καμία διακοπή”.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, επανέφερε ταυτόχρονα και  τη θέση της Άγκυρας  για διμερείς συνομιλίες με την Ελλάδα η Τουρκία . “Θα θέλαμε, είπε, να φιλοξενήσουμε τους Έλληνες εμπειρογνώμονες για διμερείς συνομιλίες, προκειμένου να επιλυθούν οι διαφορές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο”, αναφερόμενος προφανώς στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο πλευρών. “Τα σύνορα της Τουρκίας είναι ξεκάθαρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Είπαμε τι θα συνέβαινε εάν τα παραβιάσουν. Όμως, τονίζουμε πάντα ότι προτιμούμε τον διάλογο, θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή, οι δυνάμεις μας δεν θα πρέπει να δοκιμαστούν”.

“Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι μόνες τους, χωρίς παρεμβάσεις από χώρες όπως η Γαλλία”, ανέφερε ακόμη, εξαπολύοντας πυρά προς το Παρίσι.

“Η Γαλλία έχει παραβιάσει τις διεθνείς συμβάσεις, αναπτύσσοντας τρία μαχητικά αεροσκάφη στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Η Ελλάδα επίσης έχει εφοπλίσει κάποια νησιά στο Αιγαίο, προς παραβίαση των διεθνών συμφωνιών”, πρόσθεσε.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα