back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Covid-19: 441 νέα κρούσματα στην Νότια Κορέα

Διαβάστε επίσης

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 441 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τα περισσότερα από τις αρχές του Μαρτίου.

Τα 434 από τα κρούσματα αυτά οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Νότια Κορέα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 312 νεκρούς επί συνόλου 18.706 μολύνσεων.

Ο υπουργός Υγείας Παρκ Νίουνγκ-χου παρότρυνε τις επιχειρήσεις της χώρας να δώσουν τη δυνατότητα στους εργαζόμενους τους να εργάζονται από το σπίτι. «Σας παρακαλούμε να κάνετε διεξοδικούς ελέγχους των παραγόντων κινδύνου στους χώρους εργασίας, όπου το εργασιακό περιβάλλον είναι εξαιρετικά πρόσφορο για μολύνσεις όπως οι υπηρεσίες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και οι αποθήκες».

Μολονότι οι αρχές τονίζουν πως η πρόσφατη έξαρση των μολύνσεων σχετίζεται περισσότερο με μια εκκλησιαστική οργάνωση και την αντικυβερνητική διαδήλωση στην οποία πήραν μέρος μέλη της, προειδοποιεί πως υπάρχει πιθανότητα νέων εστιών σε χώρους εργασίας όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα να τηρείται η λεγόμενη κοινωνική απόσταση.

«Για να μειωθεί η μετάδοση στους χώρους εργασίας, σας παρακαλούμε να μειώσετε τον αριθμό των εργαζομένων μέσω ευέλικτων ωραρίων, της εργασίας από το σπίτι και των διακεκομμένων ωραρίων».

Τον Μάρτιο η Νότια Κορέα είχε εντοπίσει εστία σε call center, ενώ 100 κρούσματα συνδέθηκαν με αποθήκη του εγχώριου γίγαντα της λιανικής μέσω διαδικτύου Coupang Corp.

Σύμφωνα με τον Παρκ, τουλάχιστον το 80% των μολύνσεων της περασμένης εβδομάδας εντοπίστηκε στην πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ και συνδέονταν με την θρησκευτική οργάνωση και με τη διαδήλωση.

Η αύξηση των κρουσμάτων καταγράφεται την ώρα που η κυβέρνηση πιέζει να εφαρμοστούν μεταρρυθμίσεις στη δημόσια υγεία οι οποίες όμως συναντούν αντίσταση από το ιατρικό προσωπικό και έχουν οδηγήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα