back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βουλή: 178 «ναι» στη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την οριοθέτηση της ΑΟΖ

Διαβάστε επίσης

Το «πράσινο φως» για να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία της χώρας μας με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, που υπεγράφη στο Κάϊρο στις 6 Αυγούστου, «άναψε» το ελληνικό Κοινοβούλιο .

Η Ολομέλεια της Βουλής,ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επικύρωσε τη συμφωνία με αυξημένη πλειοψηφία.Θετική ψήφο έδωσαν
178 βουλευτές από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, αρνητική 26 βουλευτές από το ΚΚΕ ,την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25, ενώ «παρών» δήλωσαν 81 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δικαιολογημένα απόντες από την ψηφοφορία ,η οποία διεξήχθη με σταδιακή προσέλευση των βουλευτών λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, ήταν για προληπτικούς λόγους υγείας, ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης και ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης.Και οι δύο με επιστολή τους προς το Προεδρείο γνωστοποιήσαν ότι αν ήταν παρόντες θα ψήφιζαν «ναι», όμως η πρόθεση ψήφου δεν προσμετράται στο τελικό
αποτέλεσμα.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν για λόγους υγείας ή λόγω σοβαρού προσωπικού κωλύματος,πέντε βουλευτές, οι Σπύρος Λάππας,Ανδρέας Μιχαηλίδης,Άννα Βαγενά, Κώστας Ζουράρις και Χρήστος Γιαννούλης. Όλοι τους ενημέρωσαν, ότι αν μετείχαν στη ψηφοφορία, θα δήλωναν «παρών».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα