back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Από το Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη, ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορονοϊό από τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Διαβάστε επίσης

Δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον νέο κορονοϊό, διενήργησαν σήμερα, στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη, τα ειδικά κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ παρουσία του προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Η επίσκεψη των κλιμακίων έγινε στο πλαίσιο των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων που ξεκίνησαν από σήμερα σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής και οι οποίες θα γίνονται καθημερινά, βάση του επιχειρησιακού σχεδίου του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, για την ταχεία προσέγγιση και ορθή εκτίμηση όλων των κοινωνικάευπαθών ομάδων της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι οι οποίες αποτελούνται από εξειδικευμένους ιατρούς, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους, γενικούς ιατρούς και νοσηλεύτριες ΠΕ, προέβησαν σήμερα σε λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος από το προσωπικό της Δομής και δειγματοληπτικά από τα άτομα που φιλοξενούνται στο Άσυλο Ανιάτων.

Τα δείγματα θα εξεταστούν με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση από το ιατρικό προσωπικό και εκτίμηση των

περιστατικών εκείνων, που πιθανόν να χρήζουν περαιτέρω νοσηλευτικής αγωγής.

Με αφορμή την έναρξη των δειγματοληπτικών ελέγχων, ο πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Σήμερα τα εξειδικευμένα κλιμάκιά μας των γιατρών και Νοσηλευτών ξεκίνησαν τους μαζικούς

δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κοροναϊό σε εργαζόμενους αλλά και στα άτομα που

φιλοξενούνται σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων αλλά και σε άλλες προνοιακές κοινωνικές Δομές της Αττικής. Πρόκειται για μία δράση που πραγματοποιούμε ως Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον ΕΟΔΥ. Η αρχή έγινε σήμερα από εδώ την Κυψέλη, στο πάντα φιλόξενο Άσυλο Ανιάτων, μία ιστορική δομή με σημαντική προσφορά, όπου πραγματοποιήσαμε τεστ για τον κορονοιο σε εργαζόμενους, αλλά και σε ασθενείς. Θα συνεχίσουμε, σε καθημερινή βάση, τους ελέγχους σε όλες τις προνοιακές δομές της Αττικής καθώς και στα κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, τα οποία είναι 140 σε όλη την Αττική, στα οποία έχουμε δώσει έμφαση από την αρχή που ξέσπασε η πανδημία απευθύνοντας συγκεκριμένες συστάσεις και εφαρμόζοντας αυστηρά προληπτικά μέτρα, που είχαν σαν αποτέλεσμα να μην έχουμε καμία απώλεια ζωής, εδώ στην Αττική. Ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η προστασία και η ασφαλής διαβίωση των συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η επαγρύπνησή μας για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού θα συνεχίσει να εντείνεται όσο η επιδημία συνεχίζει να αυξάνει τα κρούσματα στη χώρα μας και στην Αττική».*

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΔΣ του Ασύλου Ανιάτων, Ιωάννα Ηλιάδη, δήλωσε τα εξής:

«Χαιρετίζουμε την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής και των κλιμακίων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ που θα διενεργήσει ελέγχους σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Εμείς εδώ στο Άσυλο Ανιάτων, φροντίζουμε 150 ασθενείς ΑΜΕΑ με τη βοήθεια 110 εργαζομένων. Αν και φιλοξενούμε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, έχουμε καταφέρει να μην έχουμε κανένα κρούσμα και κανένα φορέα αυτού του φοβερού ιού. Ένας από τους λόγους που το καταφέραμε αυτό είναι και το γεγονός ότι κλείσαμε τη Δομή στους επισκέπτες, με εντολή μάλιστα και της Περιφέρειας, από αρχές Μαρτίου,ενώ παράλληλα απαιτήσαμε από τους εργαζόμενους που επέστρεφαν από άδεια να κάνουν το τεστ κορονοϊού σε δικές μας εγκαταστάσεις στον ΕΟΔΥ, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την ακεραιότητα του χώρου και των ασθενών.»

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα