back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ντουτέρτε: Θα εκδικηθούμε για τις βομβιστικές επιθέσεις

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε επισκέφθηκε χθες Κυριακή την πόλη στο νότιο τμήμα της χώρας όπου διπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι και δεσμεύτηκε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις θα καταδιώξουν τους ισλαμιστές εξτρεμιστές.

Ο αρχηγός του κράτους φίλησε τη γη στις τοποθεσίες όπου έγιναν οι δύο βομβιστικές επιθέσεις την 24η Αυγούστου, στην πόλη Χολό, στην επαρχία Σουλού, 1.000 χιλιόμετρα νότια της Μανίλας.

Οι εκρήξεις σκότωσαν επτά στρατιώτες, έναν αστυνομικό και έξι πολίτες.

Ο Ντουτέρτε συναντήθηκε επίσης με κάποιους από τους 78 ανθρώπους οι οποίοι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, που διαπράχθηκαν σε εμπορική συνοικία στη Χολό.

«Οι πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις (…) το μόνο που θα κάνουν είναι να ενισχύσουν την αποφασιστικότητά μας να συντρίψουμε τα κακοποιά στοιχεία πίσω από αυτή την άνανδρη ενέργεια», είπε ο πρόεδρος σε δημοσιογράφους.

«Αυτό το ατυχές γεγονός είναι μόνο ένα από τα αναρίθμητα παρόμοια που απέδειξαν ότι δεν πρέπει ποτέ να εφησυχάζουμε όταν πρόκειται για την τρομοκρατία».

Ο Ντουτέρτε προειδοποίησε τους αντάρτες και τους τρομοκράτες οι οποίοι δρουν στη νότια περιφέρεια Μιντανάο ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είναι έτοιμες να τους πολεμήσουν μέχρι τέλους.

«Αν δεν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε (…) θα πολεμήσουμε. Και θα πολεμήσουμε σκληρά, ως τον τελευταίο άνδρα», πρόσθεσε.

Ο στρατός επέρριψε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην τρομοκρατική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ, τη βιαιότερη στις Φιλιππίνες.

Τις επιθέσεις φέρονται να διέπραξαν μια Ινδονήσια, χήρα του πρώτου βομβιστή-καμικάζι στην ιστορία των Φιλιππίνων, του Νόρμαν Λασούκα – ο οποίος πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί σε στρατόπεδο στη Χολό τον Ιούνιο του 2019, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι – και μια χήρα του Αμπού Τάλχα, ηγετικού στελέχους της Αμπού Σαγιάφ.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα