back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Το προφίλ της Μπενφίκα

Διαβάστε επίσης

Για μία ακόμη χρονιά η Μπενφίκα θα είναι ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο δρόμο για τους ομίλους του Champions League.

Ο ιστορικός σύλλογος της Λισαβόνας προέρχεται από μια αποτυχημένη σεζόν, καθώς ήταν δεύτερη (πίσω από την Πόρτο) στο πρωτάθλημα και φιναλίστ στο Κύπελλο.

Η διοίκηση του Λουίς Φιλίπε Βιέιρα πήρε σημαντικές αποφάσεις φέρνοντας ξανά στον πάγκο μετά από πέντε χρόνια τον Ζόρζε Ζεσούς. Μάλιστα ήδη έχουν γίνει σημαντικές μεταγραφές, όπως του Βέλγου στόπερ Γιαν Βερτόνχεν που έμεινε ελεύθερος από την Τότεναμ, ενώ αγόρασε με συνολικά 35 εκατ. ευρώ τους Βραζιλιάνους εξτρέμ Έβερτον και Πεδρίνιο, όπως και τον Γερμανό φορ Λούκα Βάλντσμιντ από τη Φράιμπουργκ για 15 εκατ. ευρώ. Αντίθετα, μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια σημαντική πώληση.

Στο ρόστερ των «αετών» παραμένουν παίκτες μεγάλης αξίας, όπως ο Ισπανός αριστερός μπακ Άλεξ Γκριμάλδο, ο Πορτογάλος στόπερ Ρούμπεν Ντίας, ο διεθνής μέσος Πίζι, αλλά και οι Έλληνες Οδυσσέας Βλαχοδήμος και Ανδρέας Σάμαρης.

Το πρωτάθλημα Πορτογαλίας αρχίζει στις 20 Σεπτεμβρίου, με την Μπενφίκα να αντιμετωπίζει την Φαμαλικάο εκτός έδρας. Στο πιο πρόσφατο φιλικό της επικράτησε 2-1 της Μπόρνμουθ στο «Ντα Λουζ».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα