back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Χαμενεΐ: «Προδοσία» του ισλαμικού κόσμου η συμφωνία Ισραήλ-ΗΑΕ

Διαβάστε επίσης

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρόδωσαν τον ισλαμικό κόσμο και τους Παλαιστίνιους συνάπτοντας συμφωνία προς την εξομάλυνση των σχέσεών τους με το Ισραήλ, είπε σήμερα στη διάρκεια ομιλίας του ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

“Φυσικά, η προδοσία των ΗΑΕ δεν θα διαρκέσει πολύ, αλλά αυτό το στίγμα δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Επέτρεψαν στο σιωνιστικό καθεστώς να εισέλθει στην περιοχή και ξέχασαν την Παλαιστίνη. Οι κάτοικοι των ΗΑΕ θα είναι για πάντα ατιμασμένοι… Ελπίζω να ξυπνήσουν και να επανορθώσουν αυτό που έκαναν”, είπε.

Οι ιρανικές αρχές επέκριναν σφοδρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την αμερικανική διαμεσολάβηση μεταξύ των ΗΑΕ και του επί μακρόν εχθρού της Τεχεράνης, του Ισραήλ, και κάποιοι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η βελτίωση των σχέσεων ΗΑΕ -Ισραήλ κινδυνεύει να προκαλέσει ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Το Ισραήλ και τα ΗΑΕ αναμένουν οικονομικά οφέλη από τη συμφωνία, την πρώτη αυτής της μορφής ανάμεσα σε μια αραβική χώρα και στο Ισραήλ εδώ και πάνω από 20 χρόνια, η οποία σε μεγάλο βαθμό κατέστη δυνατή χάρις στον κοινό φόβο για το Ιράν.

Η συμφωνία ωστόσο έχει προκαλέσει ανησυχία και απογοήτευση στους παλαιστίνιους ηγέτες που εκτιμούν ότι υπονομεύει περαιτέρω τον αγώνα τους για ένα ανεξάρτητο κράτος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα