back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στην Αποστολή παραχωρεί το κτίριο της Λέλας Καραγιάννη ο ΔΑ

Διαβάστε επίσης

Εγκρίθηκε, τελικά, από το δημοτικό συμβούλιο, παρά τις αντιδράσεις, η δωρεάν παραχώρηση του κτιρίου της Λέλας Καραγιάννη στην ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος Αποστολή για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Την έντονη αντίθεσή τους εξέφρασαν οι δημοτικοί συνδυασμοί Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα Είσαι Εσύ, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα. Μάλιστα, η Ανοιχτή Πόλη πρότεινε να αποσυρθεί το θέμα από την Ημερησία Διάταξη, πρόταση που – κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας- έλαβε 19 ψήφους κατά και 15 υπέρ.

Κώστας Μπακογιάννης: 2.000 μαθητές θα επισκέπτονται το κτίριο ετησίως

“Δεν είναι η καλύτερη ώρα για μια βαθιά πολιτικό-ιδεολογική συζήτηση γιατί καλούμαστε να πάρουμε μια απόφαση για ένα θέμα που αφορά την καθημερινή ζωή.

Η αφετηρία της σκέψης και της πρότασης είναι η ίδια η περιοχή, η οποία είνα εξαιρειτκά βεβαρυμένη από οικονομική και κοινωνική άποψη” τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης απαντώντας στην κριτική που του ασκήθηκε από συνδυασμούς της αντιπολίτευσης.

Όπως είπε, το ΚΔΑΠ θα καλύψει 100 παιδάκια από 6 έως 12 ετών και θα αποτελεί κέντρο ενημέρωσης των γονιών και εκπαίδευσης προσωπικού ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τα προσφυγόπουλα. Δεν έχουμε λόγο να αμιφσβητήσουμε την ευαισθησία την οποία διαυπώνεται.

Θα μπορούσε το κτίριο να έχει άλλες χρήσεις όπως για παράδειγμα να γίνει χώρος συνεδριάσεων των παρατάξεων. Δεν βλέπω πώς βοηθά τη γειτονιά” σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης και προανήγγειλε τη λειτουργία μόνιμης ψηφιακής έκθεσης για τη Λέλα Καραγιάννη, η οποία αναμένεται να προσελκύει ετησίως πάνω από δύο χιλιάδες μαθητές μέσω της συνεργασίας της Αποστολής με το υπουργείο Παιδείας.

“Έγινε και μια συζήτηση για την ίδια την Αποστολή, ότι υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε κατηχητικό. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι λέγοντας αυτό κάποιος δείχνει άγνοια για τη λειτουργία και το έργο της Αποστολής” τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης και σημείωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βγάζει τον σταυρό του όταν επισκέπτεται πρόσφυγες.

Ενστάσεις και αντιρρήσεις

Αθήνα Είσαι Εσύ: Ο λόγος στους κατοίκους
“Εγώ δεν θα μείνω στο θέμα της Εκκλησίας. Η πολιτική μας προς τις ΜΚΟ πρέπει να είναι συνεπής” τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος σημειώνοντας ότι το θέμα ” δεν έχει περάσει από το διαμέρισμα και δεν έχει ακουστεί η φωνή των κατοίκων. Η παραχώρηση αυτή δεν μας βρίσκει αντίθετους θεωρούμε όμως ότι πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική.

Είχα προτείνει να δημιουργηθεί το Μητρώο Παραχωρήσεων για να έχουμε στην πολιτική μας συνέπεια όταν αποφασιζουμε ποιοι μπορούν και ποιοι όχι να επιχορηγηθούν” τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος και πρότεινε το θέμα να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικου συμβουλίου προκειμένου, προηγουμένως, να συζητηθεί στο συγκεκριμένο δημοτικο διαμέρισμα.

Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας: Θα γίνεται κατήχηση
Η δημοτική Αρχή παραχωρεί το κτίριο στην Αποστολή για Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης. Εδώ, υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις στις δομές του δήμου, ιδιαίτερα στον τομέα της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών. Δηλαδή ο Δήμος δεν μπορεί να φτιάξει μια δομή και να τη λειτουργήσει ο ίδιος και πρέπει να την παραχωρήσει στην Εκκλησία για τρία χρόνια ;
Και επιπλέον να διαλέγει η Εκκλησία και το 50% αυτών που θα συμμετέχουν στα προγράμματα. Θα βάλουμε στις δομές του δήμου τη λειτουργία, μέσω της Εκκλησίας, που στην πραγματικότητα θα γίνεται και κατήχηση λειτουργική. Είναι σε πλήρη αντίθεση με τη δική μας θέση.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα: Είστε σκοταδιστές
“Αγνοείτε προκλητικά τους κατοίκους της περιοχής για πολλά χρόνια. Είναι καιρός να ξανασκεφτείτε τον Διαφωτισμό διότι βρίσκεστε στο άρμα του σκοταδισμού” τόνισε η Ντίνα Ρέππα και κατηγόρησε τη δημοτική Αρχή ότι επιχειρεί να εμπλέξει τις δυνάμεις της αγοράς με τις δυνάμεις των θρησκευτικών δογμάτων σε ζητήματα που αφορούν τους πολίτες.

“Έχετε φτιάξει ένα εκρηκτικό μείγμα διότι είναι και ΜΚΟ και της Εκκλησίας” σημείωσε η δημοτική σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα