back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στην ΕΑΔ ο Ν. Χαρδαλιάς: «Η τήρηση των μέτρων, η εφαρμογή των νόμων σώζει ζωές»

Διαβάστε επίσης

Η αγαστή συνεργασία μεταξύ του υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς με τον διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελο Μπίνη.

«Το μότο της συνεργασίας μας: η τήρηση των μέτρων, η εφαρμογή των νόμων σώζει ζωές και τα στοιχεία αποδεικνύουν περίτρανα τη συμβολή σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Γι αυτό και θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για το άριστο επίπεδο συνεργασίας με τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας σε αυτήν την εθνική κοινή μας προσπάθεια για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας για να μπορούμε οι Έλληνες πολίτες και να είναι και να νιώθουν ασφαλείς. Να ξέρετε ότι σας εμπιστευόμαστε και θέλουμε μέσα από αυτή τη συνεργασία να αναδείξουμε την ανάγκη ότι η εφαρμογή των μέτρων και η τήρηση των νόμων θα αποτελέσει τον οδηγό μας για τις επόμενες εξελίξεις σε κάθε τομέα», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα τόνισε ότι σαν υφυπουργείο δίνουν τη δυνατότητα στα κλιμάκια τους μέσα σε δύο ώρες να βρίσκονται οπουδήποτε κι αυτή η αμεσότητα ήρθε να κάνει τη διαφορά. «Θέλω να σας ευχαριστήσω και για την εμπιστευτικότητα και για τη στεγανοποίηση που υπάρχει στο σύστημα. Σεβόμαστε όλους όσοι υπηρετούν στις περιοχές, όμως το ζήτημα των ελέγχων είναι ένα ζήτημα που έχει αυστηρά πρωτόκολλα, έχει αυστηρή δεοντολογία και είναι πολύ σημαντικό ό,τι κάνουμε από δω και πέρα να γίνεται με περισσή επαγγελματική ευθύνη από όλους τους εμπλεκόμενους. Ειδικά τα μεικτά κλιμάκια έχουν φέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα», υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς ενώ συμπλήρωσε ότι κάθε Τετάρτη έχουν μια εικόνα σχετικά με τις περιοχές με έντονα επιδημιολογικά φορτία και μαζί με τις καταγγελίες που υπάρχουν γίνεται μια κατηγοριοποίηση όλων αυτών και οι έλεγχοι είναι στοχευμένοι.

Επιπλέον ανέφερε ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί «μέχρι να αφήσουμε πίσω μας αυτό τον εφιάλτη αυτή τη μάχη που δίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά εδώ και έξι μήνες».

«Τα αποτελέσματα τα δικά σας και τα δικά μας αφορούν στην εφαρμογή των μέτρων στην εφαρμογή των νόμων και αυτό το αποτέλεσμα σώζει ζωές. Υπηρετούσαμε, υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον Έλληνα πολίτη, το δικαίωμά του να μείνει ασφαλής να ξεφύγουμε από την πανδημία ως χώρα, ως κοινωνία για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σιγά- σιγά στην κανονικότητα. Ο δρόμος είναι μεγάλος, το στοίχημα είναι τεράστιο, νομίζω ότι με την αγαστή συνεργασία όλων μας τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά», σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο διοικητής της ΕΑΔ, Άγγελος Μπίνης αναφέρθηκε στα κρούσματα που εμφανίζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, , τονίζοντας ότι στην πρώτη φάση είχαν κάνει ένα κύμα ελέγχων σε γηροκομεία, και όσο περνάει ο καιρός κερδίζουν σε εμπειρία, σε τεχνοκρατική επάρκεια.

Στο ζήτημα των κρουσμάτων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε δομές ανηλίκων αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται καλύτερη και ευσυνείδητη συμπεριφορά από τους εργαζόμενους στις δομές αυτές. «Αυτό θα μας σώσει και ταυτόχρονα θα προφυλάξει όλους τους ηλικιωμένους ή τους ανήλικους ή τα ασυνόδευτα. Ευσυνείδητη συμπεριφορά από όλους τους εργαζόμενους που μπαίνουν στο χώρο», υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα