back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

To άνοιγμα των σχολείων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Με το βλέμμα στραμμένο στο άνοιγμα των σχολείων συνεχίζεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας. ” Έως τις 7 Σεπτεμβρίου θα έχουν διανεμηθεί μάσκες προστασίας σε όλα τα σχολεία του δήμου” διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αθηναίων Αλέξανδρος Τσιατσιάμης ενημερώνοντας για την εξέλιξη της διαδικασίας, κατόπιν αιτήματος του Νάσου Ηλιόπουλου.

Απαντώντας στην κριτική παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τον αποκλεισμό καθαριστριών -μεταναστριών από τις αιτήσεις πρόσληψης, ο κ. Τσιατσιάμης τόνισε ότι ” δεν είναι θέμα προκήρυξης αλλά νόμου” του 2007 που προβλέπει την πρόσληψη μόνο Ελλήνων πολιτών και πολιτών της ΕΕ.

Νάσος Ηλιόπουλος:”Επαναλαμβανόμενα τεστ για τους εκπαιδευτικούς”
Επαναλαμβανόμενα τεστ για κόβιντ-19, ανά 15 μέρες, στους εκπαιδευτικούς και δειγματοληπτικούς ελέγχους στον μαθητικό πληθυσμό, ζήτησε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος ενώ πρότεινε να διανεμηθούν και ηλεκτρονικά θερμόμετρα στα σχολεία.
Επίσης, ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα στο σχολικό συγκρότημα Γκράβα με μόνιμα εξοπλισμένο ιατρείο και κινητές ιατρικές μονάδες που θα ενημερώνουν τον μαθητικό πληθυσμό.
Αναφερόμενος στην πρόσληψη 264 καθαριστριών στα σχολεία της Αθήνας , ο Νάσος Ηλιόπουλος εκτίμησε ότι δεν θα ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες της πόλης. ” Χρειαζόμαστε τουλάχιστον τον διπλό αριθμό” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παύλος Γερουλάνος:”Ο Δήμος Αθηναίων να διεκδικήσει εμβόλια”
“Η Αθήνα είναι το κέντρο της πανδημίας στον ελλαδικό χώρο. Έχει τα περισσότερα σχολεία και τους περισσότερους επισκέπτες από οποιοδήποτε άλλο δήμο στη χώρα και αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα είναι ευάλωτη” επισήμανε ο Παύλος Γερουλάνος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αθήνα Είσαι Εσύ. Ο κ. Γερουλάνος κάλεσε τη δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα στην κατάρτιση σχεδίου υγείας και πρότεινε “ο Δήμος Αθηναίων να διεκδικήσει έναν μεγάλο αριθμό των εμβολίων που έχει εξασφαλίσει η κυβερνηση μέσω της ΕΕ”.
Αναφερόμενος στο θέμα των καθαριστριών είπε ότι θα πρέπει να λυθεί πολύ γρήγορα.

Νίκος Σοφιανός: “Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν όχι όμως με όρους τζογαρίσματος”
Σφοδρή κριτική για το άνοιγμα των σχολείων άσκησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός. “Θα περίμενε κανείς να είναι σήμερα το πρώτο θέμα” τόνισε και επέκρινε τη δημοτική Αρχή λέγοντας ότι “δεν μπορούμε να λέμε ότι ανοίγουν με ασφάλεια τα σχολεία , χρειάζεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο από τη Δημοτική Αρχή. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι μια σειρά σχολεία με προβληματικές υποδομές θα ξεκινήσουν να λειτουργούν με αυτούς τους άρους. Πέρα από την Γκράβα…χρειάζεται να υπάρχουν και μονάδες για την πρόληψη της υγείας σε σχολεία όπως το β’ΕΠΑΛ στα Εξάρχεια, για το 39ο γυμνάσιο-λύκειο με 1000 μαθητές” σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός.

Πέτρος Κωνσταντίνου: ” Παίζεται οι ζωή των μαθητών”
“Ο Δήμος της Αθήνας χρειάζεται πάνω από 500 καθαρίστριες και δέχεται να πάρει μόνο 260” υπογράμμισε ο δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας Πέτρος Κωνσταντίνου. Επίσης έκανε λόγο για “θεσμικό ρατσισμό” αναφερόμενος στον αποκλεισμό καθαριστριών -μεταναστριών από τις αιτήσεις για πρόσληψη στα σχολεία και πρόσθεσε: “Παίζεται η ζωή των μαθητών πάνω σε τέτοιου ειδους επιλογές”.

Ντίνα Ρέππα: “Υπονομεύεται το μορφωτικό δικαίωμα”
“Η σημερινή ημερήσια διάταξη δεν θυμίζει με τίποτα προετοιμασία μιας πόλης που η παγκόσμια κοινότητα λέει ότι βρσκόμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Τι περιλαμβάνει η προετοιμασία του δήμου;” τόνισε, κατά την τοποθέτησή της, η δημοτική σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, Ντίνα Ρέππα. “Χρειάζεται να έρθει ξεχωριστό ζήτημα πώς θα βρεθούν νέες σχολικές αίθουσες. Υπονομεύεται η ζωή των ανθρώπων και ταυτόχρονα υπονομεύεται το μορφωτικό δικαίωμα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα