back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Νέα εστία σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι

Διαβάστε επίσης

Σε εγρήγορση οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό συρροής κρουσμάτων σε κλειστή δομή ηλικιωμένων, στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο των μικτών κλιμακίων της Περιφέρειας Αττικής, του ΙΣΑ και του ΕΟΔΥ, θετικοί βρέθηκαν στο νέο κορονοϊό 18 ένοικοι και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Παμμακάριστος. Με εντολή του ΕΟΔΥ, ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών τους, καθώς ήταν ασυμπτωματικοί.

Με απόφαση της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ο οίκος ευγηρίας τίθεται σε καραντίνα 10 ημερών

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (19 επιβεβαιωμένα κρούσματα εκ των οποίων 18 φιλοξενούμενοι και 1 μέλος του προσωπικού) σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι Αττικής, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το εν λόγω κέντρο φροντίδας τίθεται σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα:

Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας, εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), στο ανωτέρω κέντρο φροντίδας θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από 02-09-2020 και ώρα 21.00 έως 12-09-2020 και ώρα 21.00.

Μαζικοί έλεγχοι ΙΣΑ και Περιφέρειας Αττικής

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων για λοίμωξη από τον νέο κορονοϊό που ξεκίνησαν από τις αρχές της εβδομάδας σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής, τα κλιμάκια του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρωί, θα επισκεφθούν για προληπτικούς ελέγχους, το Δημαρχείο Κρωπίας καθώς και άλλες κοινωνικές Δομές.

Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί θα μεταβούν για ελέγχους στο Δημαρχείο Περιστερίου. Παράλληλα και τις 2 μέρες τα κλιμάκια θα πραγματοποιήσουν κατ΄οίκον επισκέψεις προκειμένου να διενεργήσουν τεστ για τον κορονοϊό σε ΑΜΕΑ.

Ειδικότερα το πρόγραμμα των επισκέψεων έχει ως εξής:

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου-11 π.μ.

Δημαρχείο Κρωπίας (Λεωφ. Β. Κωνσταντίνου 47-Κορωπί)

Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδέλφειας στη Ν. Φιλαδέλφεια (Χρ. Μαντίκα 2)

Ελληνικός Βιβλικός Σύνδεσμος «Λωίδα» στην Κηφισιά (Ιωνίας 46 και Λεβίδου)

Κατ΄οίκον επισκέψεις σε ΑΜΕΑ

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου-10 π.μ

Δημαρχείο Περιστερίου (Πλατεία Δημαρχείου-Καραθεοδωρή 1-Περιστέρι)

Κατ΄οίκον επισκέψεις σε ΑΜΕΑ

Έλενα Μπρέγιαννη, Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα