back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Nations League: Πρεμιέρα στη Λιουμπλιάνα για την Εθνική ομάδα

Διαβάστε επίσης

Επιστροφή στη δράση ύστερα από δεκάμηνη απραξία για την Εθνική Ανδρών, που αντιμετωπίζει στη Λιουμπλιάνα το αντίστοιχο συγκρότημα της Σλοβενίας, στην πρεμιέρα της δεύτερης διοργάνωσης του UEFA Nations League.

Παρότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν Σιπ και οι διεθνείς δεν δέχονται ότι είναι το φαβορί για την πρώτη θέση, ένας από τους στόχους της νέας προσπάθειας που συντελείται στην Εθνική είναι η άνοδος κατηγορίας στη διοργάνωση, που αυτομάτως θα σημάνει κέρδος και στο ranking list της FIFA. Ελλάδα και Σλοβενία μετέχουν στον 3ο όμιλο της League C, μαζί με Κόσοβο και Μολδαβία.

Η Εθνική, όπως άλλωστε όλες οι Εθνικές ομάδες, προέρχεται από μεγάλη αγωνιστική αποχή, καθώς ο τελευταίος αγώνας της είχε διεξαχθεί το Νοέμβριο του 2019, όταν νίκησε τη Φινλανδία με 2-1. Ήταν το τελευταίο από τα τρία συνεχή νικηφόρα παιχνίδια της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς είχαν προηγηθεί οι επιτυχίες με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (2-1) και την Αρμενία (1-0, εκτός έδρας).

Αναφορικά με την αρχική ενδεκάδα που θα παρατάξει στο γήπεδο ο Ολλανδός τεχνικός της Εθνικής, κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπάρκας και στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μπακάκης. Αριστερά, η θέση διεκδικείται από Τσιμίκα, Γιαννούλη και Κυριακόπουλο, ο Σταφυλίδης αναμένεται να είναι ο ένας στόπερ και ο έτερος κάποιος από τους Σιόβα και Σβάρνα.

Στη μεσαία γραμμή υποψήφιοι για τις δύο θέσεις είναι οι Ζέκα, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, στο ένα άκρο θα βρεθεί ο Λημνιός και το άλλο διεκδικούν οι Μασούρας, Τζόλης. Στην κορυφή της επίθεσης ενδέχεται να προτιμηθεί ο Παυλίδης, ενώ πίσω του θα παίξει ο Μπακασέτας, με «ετοιμοπόλεμους» και τους Φορτούνη, Μάνταλο.

Την αποστολή της Εθνικής συγκροτούν οι, Μπάρκας, Διούδης, Πασχαλάκης, Τσιμίκας, Γιαννούλης, Μπακάκης, Ρότα, Σιόβας, Μιχαηλίδης, Λαμπρόπουλος, Σβάρνας, Κουρμπέλης, Ζέκα, Μπακασέτας, Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Κυριακόπουλος, Μάνταλος, Φούντας, Παυλίδης, Κουλούρης, Λημνιός, Τζόλης, Μασούρας.

Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 21:45 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Open TV και το Comote Sport1.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα