back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Παναγιώτης Λιαργκόβας στον Αθήνα 9.84: «Αυτή η κρίση είναι μια δεύτερη ευκαιρία να αλλάξουμε οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο»

Διαβάστε επίσης

Τους στόχους στο οικονομικό πεδίο και την παραγωγική διαδικασία, για την επόμενη ημέρα της νέας κρίσης, που ενέσκυψε με την πανδημία, έθεσε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, Πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Παν/μίου Πελοποννήσου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου.

«Μαγική συνταγή δεν υπάρχει και ευτυχώς που μπορούν να διατεθούν από την πολιτεία κάποιοι πόροι ως αντίδοτο στην κρίση ώστε να σταθούν όρθιες όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις με ενίσχυση της ρευστότητας, διαφορετικά θα βρισκόμασταν σε πολύ δυσκολότερη θέση. Οι πόροι βέβαια δεν είναι απεριόριστοι αλλά σίγουρα έχουμε αρκετούς-μέχρι στιγμής- ώστε να διατηρηθούμε και να μειώσουμε, κατά το δυνατόν, τη ζημιά» είπε ο κ. Λιαρκόβας.

Σημειώνοντας ότι «μετά από αυτή την κρίση θα έχουμε να επουλώσουμε πολλά τραύματα, όπως την ανεργία που θα έχει αυξηθεί και να δούμε τι δεν πήγε καλά όλα αυτά τα χρόνια αφού πράγματι το οικονομικό και παραγωγικό μας μοντέλο, δεν ήταν τόσο ισχυρό» ο καθηγητής αναφέρθηκε διεξοδικά στα προτάγματα του μέλλοντος.

Οπως εξήγησε ο κ Λιαργκόβας «δεν έπρεπε να βασιζόμαστε μόνο στον τουρισμό. Θα έπρεπε να έχουμε κι άλλους τομείς, που δεν έχουμε και πρέπει να το κάνουμε. Πρέπει να εστιάσουμε στους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας. Οπως και στον αγροτικό τομέα, τη βιοτεχνία και τη μεταποίηση. Να ενισχύσουμε τα κίνητρα με στόχο να είναι διαφορετική η επόμενη μέρα. Δεν αλλάξαμε οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο στα 10 χρόνια κρίσης. Αυτή είναι η δεύτερη «ευκαιρία» να το αλλάξουμε. Τα 32 δις που θα λάβουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να δοθούν στην παραγωγή.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα