back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στο Μαξίμου Παναγιωτόπουλος και οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ

Διαβάστε επίσης

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, επί τάπητος στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τέθηκαν τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας, αλλά παράλληλα έγινε αποτίμηση της κατάστασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Συνάντηση με τον ομογενή γερουσιαστή των ΗΠΑ Λ. Ραπτάκη

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε, σήμερα, συνάντηση με τον ομογενή γερουσιαστή της πολιτείας του Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ Λεωνίδα (Λου) Ραπτάκη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τις προκλήσεις ασφαλείας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τα θέματα συνεργασίας Ελλάδας- ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι προκειμένου να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης πρέπει να αποσυρθούν άμεσα το ερευνητικό σκάφος και τα τουρκικά πολεμικά πλοία από την περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ για τους διαχρονικά ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα