back to top
23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

“Διαπραγμάτευση με την Τουρκία μπορεί να υπάρξει μόλις τα τουρκικά πλοία αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα” το μήνυμα που έστειλε από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κ. Δένδριας εξάλλου, επέδωσε στον κ. Γκουτέρες επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που αφορά τις τουρκικές παραβιάσεις και ζήτησε να διαβιβαστεί και προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας. “Το περιεχόμενο της επιστολής του πρωθυπουργού προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών θα γίνει γνωστό τις επόμενες μέρες” δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet. «Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας, ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα, είτε τους έριξε στη θάλασσα. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος .

Καλύτερη εικόνα εμφανίζει η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά, στην περιοχή Αννινάτα, μετά και την ολονύχτια μάχη πυροσβεστών και εθελοντών.

Πολύ υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Νότια Εύβοια, Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, νησιά του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη.

Στην εξάρθρωση κυκλώματος το οποίο είχε αναπτύξει πλούσια δράση στην έκδοση παράνομων αδειών οδήγησης, καθώς και Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας και Επαγγελματικής Επάρκειας προχώρησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Συνελήφθησαν συνολικά 9 άτομα, εκ των οποίων οι επτά, υπάλληλοι Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών σε επαρχιακές πόλεις, και οι δύο, ιδιοκτήτες σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική. Άνεμοι ισχυροί και θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα