back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο

Διαβάστε επίσης

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 682 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 30.168 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανήλθε σε 126.203 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων ανέρχεται σε 4,1 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Η Βραζιλία υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊού, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, σε απόλυτα μεγέθη – τόσο όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, όσο και αυτόν των μολύνσεων. Ωστόσο η Ινδία, όπου έχουν καταγραφεί επίσης πάνω από 4 εκατομμύρια κρούσματα και όπου η εξάπλωση της πανδημίας έχει επιταχυνθεί σε ιλιγγιώδη επίπεδα, οδεύει να ξεπεράσει σύντομα τη Βραζιλία ως προς τον αριθμό των κλινικά επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Ινδία: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κατέγραψε η χώρα, με περισσότερες από 90.000 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες

Ημερήσιο παγκόσμιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφηκε και πάλι σήμερα στην Ινδία, με 90.632 νέες μολύνσεις σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έφτασε τα 4,1 εκατομμύρια, ενώ παράλληλα σε διάστημα 24 ωρών αυξήθηκαν κατά 1.065 οι νεκροί, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων στη χώρα να ανέρχεται σε 70.626.

Η Ινδία αναμένεται να ξεπεράσει αύριο Δευτέρα τη Βραζιλία σε συνολικό αριθμό κρουσμάτων covid-19 και να καταστεί η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί 6,4 εκατομμύρια μολύνσεις και σχεδόν 193.000 θάνατοι.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με δεύτερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού σε κάποιες περιοχές της χώρας και ότι ο αριθμός των κρουσμάτων έχει σημειώσει ραγδαία άνοδο λόγω των εκτεταμένων διαγνωστικών τεστ που γίνονται και της χαλάρωσης των περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών.

Στο Νέο Δελχί θα επανεκκινήσουν εν μέρει τα δρομολόγια του μετρό από αύριο Δευτέρα, ενώ η κυβέρνηση προχωρά στο άνοιγμα των επιχειρήσεων προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία της χώρας η οποία συρρικνώνεται λόγω της επιδημίας.

Η επιδημία του κορονοϊού δεν αναμένεται να εξαλειφθεί φέτος στην Ινδία, καθώς ο ιός εξαπλώθηκε από τις μεγάλες πόλεις σε άλλες περιοχές της χώρας, δήλωσε ο Ραντίπ Γκουλέρια διευθυντής του All India Institute of Medical Sciences στο Νέο Δελχί σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό India Today.

O αριθμός των κρουσμάτων θα συνεχίσει να αυξάνει προτού επιπεδοποιηθεί η καμπύλη, εκτίμησε ο ίδιος.

Στην Ινδία καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων covid-19 εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Μεξικό: 475 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 – 6.139 κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 475 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 6.319 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 67.326 νεκρούς επί συνόλου 629.409 μολύνσεων.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει σημειώσει επανειλημμένα πως ο αριθμός των μολύνσεων είναι στην πραγματικότητα μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Μεξικό: Επιπλέον 122.765 άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοινώνεται κατόπιν έρευνας για την «πλεονάζουσα θνησιμότητα»

Οι αρχές του Μεξικού έχουν καταγράψει 122.765 επιπλέον θανάτους από αυτούς που αναμένονταν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού έως τα τέλη Ιουλίου, ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας με έκθεσή του για τη λεγόμενη πλεονάζουσα θνησιμότητα, γεγονός που σημαίνει ότι ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι πολύ χειρότερος από αυτόν που καταγράφεται επίσημα ως αυτό το στάδιο.

Το Μεξικό έχει καταμετρήσει – ως χθες Σάββατο – 67.326 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 629.409 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με άλλα λόγια έχει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο εξαιτίας του ιού, που έχει μολύνει πάνω από 26 εκατομμύρια ανθρώπους στην υφήλιο.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης επισημαίνουν εξαρχής συχνά ότι ο αριθμός των μολύνσεων μάλλον είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων, απόκλιση που εξηγούν ότι οφείλεται στα συγκριτικά λίγα τεστ που διενεργούνται.

Μετά την πιο πρόσφατη εθνικής κλίμακας μελέτη της για τον δείκτη πλεονάζουσας θνησιμότητας – ένα διεθνώς παραδεκτό μέσο για τον προσδιορισμό του αντίκτυπου της πανδημίας – το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως πέθαναν 122.765 περισσότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι αναμενόταν την περίοδο από τα μέσα του Μαρτίου ως την 1η Αυγούστου.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στο Μεξικό στις αρχές του Αυγούστου ανερχόταν σε 47.000 νεκρούς, κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως τα θύματα της πανδημίας ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερα.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας σημείωσαν ότι οι επιπλέον θάνατοι, που είναι πάνω από τον μέσο όρο των θανάτων την τετραετία από το 2015 ως το 2018, δεν οφείλονταν κατ’ ανάγκη στον κορονοϊό, θα μπορούσαν να οφείλονται και σε άλλα αίτια.

Μολαταύτα ο Ρικάρδο Κορτές Αλκάλα, γενικός διευθυντής του τμήματος προαγωγής της δημόσιας υγείας στο υπουργείο, αναγνώρισε πως ο κορονοϊός καταφέρνει βαρύ χτύπημα στον πληθυσμό.

«Όταν ένας νέος βιολογικός παράγοντας μεταδίδεται (…) από το ζωικό βασίλειο στους ανθρώπους, προκαλεί πάντα επιπλέον επιβάρυνση με πολλούς να αρρωσταίνουν, όπως βλέπουμε πολύ καθαρά, και με επιπλέον επιβάρυνση της θνησιμότητας», είπε. «Αυτό που θέλουμε είναι αυτό το φορτίο να παραμείνει όσο χαμηλότερο είναι εφικτό», πρόσθεσε.

Χθες Σάββατο το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν 6.319 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και 475 επιπλέον θάνατοι.

Την Παρασκευή, ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ, στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των προσπαθειών αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, κατέγραψε χωρίς να κρύβει την ανησυχία του ότι η σταθερή μείωση των νέων κρουσμάτων μόλυνσης ανεστάλη τη χρονική περίοδο μεταξύ της 9ης Αυγούστου και της 22ης Αυγούστου.

«Αυτό είναι οπωσδήποτε ανησυχητικό, όλοι μας θα θέλαμε (ο αριθμός των κρουσμάτων) να συνεχίσει να μειώνεται ώσπου η πανδημία να εξαφανιστεί», παραδέχθηκε ο υφυπουργός.

Αίγυπτος: 16 θάνατοι – 130 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 130 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα να πλησιάζει ολοένα περισσότερο το όριο των εκατό χιλιάδων, καθώς έχει πλέον φθάσει τους 99.712.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι 16 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει πλέον επισήμως τους 5.511 νεκρούς.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ακόμη πως από την άλλη πλευρά 903 άνθρωποι κρίθηκε ότι έχουν αναρρώσει και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, με το σύνολο των ασθενών που έχουν αποθεραπευτεί στην Αίγυπτο να φθάνει τους 77.208.

Ισραήλ: Οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 ξεπέρασαν τους 1.000 – 2.349 κρούσματα σε 24 ώρες αύξησαν το σύνολό τους σε σχεδόν 129.000

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 14 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει τους 1.007 νεκρούς.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν ακόμη 2.349 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων που έχουν διαγνωστεί να φθάνει τις 128.785.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 26.283· 439 ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, εκ των οποίων 128 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Από την άλλη, συνολικά 104.478 έχουν αναρρώσει.

Ο ισραηλινός υπουργός Εσωτερικών Αριέ Ντέρι δήλωσε χθες στο τηλεοπτικό Κανάλι 12 ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλλει σύντομα νέο lockdown σε εθνική κλίμακα εξαιτίας της αύξησης του δείκτη θνητότητας της COVID-19. Πρόσθεσε ότι αναμένει να ληφθούν αποφάσεις την Πέμπτη.

Αύριο Δευτέρα η κυβέρνηση αρχίζει να επιβάλλει τοπικές καραντίνες στις περιοχές όπου ο δείκτης είναι ο υψηλότερος, οι οποίες χαρακτηρίζονται «κόκκινες» με βάση το νέο σύστημα του «φωτεινού σηματοδότη» που έχει υιοθετήσει η ισραηλινή κυβέρνηση (με τέσσερα χρώματα: κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) για να ορίζεται το επίπεδο των περιοριστικών μέτρων.

Ωστόσο ο Ντέρι έκρινε πως «δεν υπάρχει διαφυγή από το πλήρες λοκντάουν. Είναι φρικτό πράγμα, θα καταφέρει πλήγμα στην οικονομία, αλλά κανένας δεν έχει μπορέσει να μειώσει τους αριθμούς αλλιώς».

Μερικές ώρες αργότερα, χιλιάδες Ισραηλινοί συγκεντρώθηκαν στην Ιερουσαλήμ και εκατοντάδες άλλοι στην Καισάρεια για να απαιτήσουν για ακόμη μια φορά την αποχώρηση από την εξουσία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, που κατηγορείται για διαφθορά.

Οι κινητοποιήσεις, που οργανώθηκαν νωρίτερα χθες, κατέβασαν μεγάλα πλήθη στους δρόμους παρά την επιτάχυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού και παρά τον καύσωνα.

Στο περιθώριο μιας από τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες εναντίον του υπόδικου Νετανιάχου, μπροστά στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία, ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες διαδηλωτών και αστυνομικούς. Δύο στελέχη των υπηρεσιών επιβολής της τάξης τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Γαλλία: Καταγράφηκαν 8.550 νέα κρούσματα κορονοϊού

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν το Σάββατο 8.550 νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού έναντι 8.975 την Παρασκευή.

Ο αριθμός των περιστατικών που καταγράφηκαν την Παρασκευή ήταν ένα ρεκόρ ημερήσιων νέων μολύνσεων αφότου η ασθένεια άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα στα τέλη του χειμώνα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει στη Γαλλία από COVID-19 αυξήθηκε κατά 12 φθάνοντας τους 30.698 και ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων τις 317.706.

Γερμανία: Ένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 – 988 κρούσματα μόλυνσης

Ακόμη ένας ασθενής υπέκυψε στην COVID-19 στη Γερμανία το προηγούμενο 24ωρο, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 9.325 νεκρούς στη χώρα, καταγράφουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο διάστημα εντοπίστηκαν 988 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να κοντεύει τα 250.000 – ανέρχεται πλέον σε 249.985 – κατά τα στοιχεία του ινστιτούτου, που είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση των λοιμωδών νόσων.

Τουρκία: 56 θάνατοι – 1.673 κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.673 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων που έχουν διαγνωστεί να ανέρχεται σε 278.228.

Το ίδιο διάστημα 56 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 6.620 ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση ανέρχεται σε 1.091. Το ποσοστό των ασθενών που παρουσιάζουν πνευμονία εξαιτίας του ιού φθάνει το 7,5%.

Ακόμη 984 πολίτες της Τουρκίας ανέρρωσαν τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολο των ανθρώπων που κρίνεται ότι έχουν αποθεραπευθεί να βρίσκεται πλέον στους 250.092.

Ουκρανία: 2.107 νέα κρούσματα και 35 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η Ουκρανία κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο 2.107 νέα κρούσματα κορονοϊού, σε σχέση με τα 2.836 που καταγράφηκαν χθες, και 35 θανάτους από την covid-19, ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια υπηρεσία του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας.

Με βάση τα επικαιροποιημένα στοιχεία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 135.894 και των νεκρών σε 2.846.

Τα περισσότερα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Κίεβο και ανέρχονται σε 240.

Ταυτόχρονα, ο ουκρανός υπουργός Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ δήλωσε σήμερα στη διάρκεια ενημέρωσης ότι πάνω από 8.700 παιδιά και σχεδόν 12.000 εργαζόμενοι στον τομέα υγείας έχουν μολυνθεί από τον ιό από την έναρξη της πανδημίας.

Κίνα: Δέκα «εισαγόμενα» κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό σε 24 ώρες, ακριβώς ο ίδιος ημερήσιος αριθμός με αυτόν της προηγουμένης

Στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες δέκα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ακριβώς ο ίδιος αριθμός με αυτόν που ανακοινώθηκε την προηγουμένη, ενημέρωσε σήμερα Κυριακή το υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας πως όλα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται πως έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Είναι η 21η συνεχόμενη ημέρα που δεν διαγνώστηκε καμία περίπτωση εντόπιας μετάδοσης του κορονοϊού στη χώρα, κατά την ίδια πηγή.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Ακόμη 18 ασθενείς κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν κι έλαβαν εξιτήρια από κινεζικά νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 186 ασθενείς, οι δύο σε σοβαρή κατάσταση. Συνολικά, θεωρείται πως έχουν αναρρώσει 80.302 άνθρωποι.

Ως αυτό το στάδιο, ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.122 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα