back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Παπαγιαννόπουλος «Η καθημερινότητα για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι άσχημη μέχρι επικίνδυνη»

Διαβάστε επίσης

Με σύνθημα «Ως εδώ» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η πρεμιέρα ενός αλλιώτικου, εξαιτίας της πανδημίας, Athens Pride Week, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Την πρώτη ημέρα πάνελ με ακτιβιστές και θεσμικούς εκπροσώπους παρουσίασε στοιχεία που δικαιολογούν την έλλειψη εμπιστοσύνης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τόσο απέναντι στη δικαιοσύνη όσο και ειδικότερα στην αστυνομία, ενώ υπήρξε πλήθος διαδικτυακών χαιρετισμών και σημαντικών παρεμβάσεων.

“Η καθημερινότητα στην Ελλάδα για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι άσχημη μέχρι επικίνδυνη, υπάρχει ένα πολύ έντονο κλίμα φόβου και ανασφάλειας” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, μέλος της οργανωτικής επιτροπής. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «το 74% φοβάται να περπατήσει στο δρόμο με το ζευγάρι του».

Όπως είπε :Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα παρά ταύτα, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα είναι αναγκασμένη να τα διαπραγματεύεται διαρκώς».

‘Οσον αφορά στο πρόγραμμα της Athens Pride Week ο κ. Παπαγιανόπουλος ανέφερε, πως τα περισσότερα events θα είναι διαδικτυακά, όπως και η κεντρική εκδήλωση.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Athens Pride καθώς και στα social media θα παρουσιαστούν αληθινές ιστορίες, σεμινάρια, συζητήσεις, ταινίες εκθέσεις, dj sets και performances.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα