back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σε λειτουργία υπαίθριος χώρος για καφέ ή φαγητό δίπλα στο συντριβάνι της πλατείας Ομόνοιας

Διαβάστε επίσης

Σε λειτουργία βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες ο πρώτος υπαίθριος χώρος που οι Αθηναίοι μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ή το φαγητό τους δίπλα από το συντριβάνι της πλατείας Ομονοίας, στο πλαίσιο των νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που ξεκίνησαν εδώ και λίγο καιρό στην περιοχή.

Σε λίγες μέρες αναμένεται να λειτουργήσει ακριβώς δίπλα και ένας δεύτερος αντίστοιχος χώρος από κεντρικό ξενοδοχείο που βρίσκεται πάνω στην πλατεία από την πλευρά του δρόμου της Αγίου Κωνσταντίνου. Πρόκειται για υπερυψωμένες υπαίθριες ξύλινες κατασκευές στις όποιες έχουν τοποθετηθεί τραπεζοκαθίσματα για τον κόσμο σε απόσταση αναπνοής από το συντριβάνι της πλατείας.

Ωστόσο, οι Αθηναίοι σήμερα σταματούσαν στο συντριβάνι της πλατείας Ομονοίας και για ένα ακόμη λόγο… Εδώ και λιγες μέρες έχει ξεραθεί ένα μεγάλο μέρος του γκαζόν και σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πρασίνου Ευγένιο (Σάκη) Κολλάτο αυτό οφείλεται από κάμπιες που «τρέφονται» από τον χλοοτάπητα.

Ο Δήμος έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και δυο μέρες τις διαδικασίες για αποκατάσταση του ξεραμένου χόρτου, καθώς χθες και σήμερα ραντίστηκε από ειδικούς του δήμου με ειδικό βιολογικό φάρμακο που εξολοθρεύει τις κάμπιες. Οι υπεύθυνοι του δήμου θα αξιολογήσουν την κατάσταση μέσα στις επόμενες δυο ώρες και εφόσον δεν αποκατασταθεί το πρόβλημα τότε θα προχωρήσουν στην αντικατάσταση του χλοοτάπητα γύρω από το συντριβάνι.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα