back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βέμπερ: Κυρώσεις κατά του Λουκασένκο

Διαβάστε επίσης

Η ΕΕ θα πρέπει να επιβάλει κυρώσεις στην Λευκορωσία ως απάντηση στην καταστολή των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης και οι κυρώσεις αυτές θα πρέπει να έχουν ως στόχο τους και τον πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), της μεγαλύτερης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

“Η Ευρώπη θα πρέπει να συμφωνήσει σύντομα σε έναν κατάλογο κυρώσεων. Και κατά την άποψή μου, (αυτές) θα πρέπει να περιλαμβάνουν και τον Λουκασένκο, τον επικεφαλής αυτού του συστήματος”, είπε ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ένας υψηλόβαθμος γερμανός συντηρητικός πολιτικός και αρχηγός του κεντροδεξιού ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, μιλώντας στον γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

Διπλωμάτες της ΕΕ δήλωσαν στο Reuters νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι το μπλοκ σχεδιάζει να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις σε 31 ανώτερους λευκορώσους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και στον υπουργό Εσωτερικών, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου ως αντίμετρα για το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα που θεωρείται ότι ήταν προϊόν νοθείας.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα