back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νίκος Σοφιανός: Ντροπιαστικές οι εικόνες στον Ελαιώνα

Διαβάστε επίσης

Για ανθρωπιστική- υγειονομική βόμβα κάνει λόγο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Σοφιανός αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στον Ελαιώνα. Παράλληλα, επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή και καλεί σε άμεση λύση του προβλήματος προτείνοντας την στέγαση οικογενειών και παιδιών σε κλειστά ξενοδοχεία στην Αττική.

Η δήλωση του Νίκου Σοφιανού, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικού συμβούλου Αθήνας:

« Η καραντίνα στη δομή του Ελαιώνα και στις άλλες δομές της Αττικής είναι το αποτέλεσμα των εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργείου και του Δήμου της Αθήνας. Δεν πήραν κανένα μέτρο για να τηρηθούν τα δικά τους υγειονομικά πρωτόκολλα στις δομές, στοιβάζοντας χιλιάδες ανθρώπους σε λίγα τετραγωνικά.

Στα συγκεκριμένα μέτρα που προτείναμε στη Βουλή και στα δημοτικά συμβούλια δεν έδωσαν απαντήσεις. Ιδιαίτερα ο δήμος της Αθήνας επέλεξε να εγκαταστήσει στον Ελαιώνα και αναγνωρισμένους πρόσφυγες που ήρθαν από τα νησιά, δημιουργώντας το αδιαχώρητο στη δομή. Δημιουργήθηκαν άθλιες, απάνθρωπες συνθήκες για 2.500 ανθρώπους, μια ανθρωπιστική – υγειονομική βόμβα που έσκασε με δική τους αποκλειστική ευθύνη.

Οι εικόνες είναι ντροπιαστικές και τις παραθέτουμε!

ΦΩΤΟ

Εδώ και τώρα μπορούν να στεγάσουν με ανθρώπινες συνθήκες οικογένειες και παιδιά, σε κλειστά ξενοδοχεία -λόγω Covid–19- στην Αττική. Εδώ και τώρα με ευθύνη της κυβέρνησης πρέπει να μπουν σε πρόγραμμα ένταξης όσοι πήραν άσυλο και θέλουν να μείνουν στη χώρα. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να φύγουν για τις χώρες προορισμού τους. Η καραντίνα απαιτεί υγειονομικές συνθήκες που δεν πληρούνται στον Ελαιώνα. Κάθε καθυστέρηση στα άμεσα μέτρα που πρέπει να πάρουν μεγαλώνει τους κινδύνους για πρόσφυγες, μετανάστες και τους κατοίκους της περιοχής.

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας στη συνεδρίαση της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου πρέπει να πάρει τις ευθύνες του».

Μάγδα Μπουλούκου

       

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα