back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεπέρασαν τα 28,33 εκατ. τα κρούσματα της Covid-19 σε όλο τον κόσμο – Τους 910.299 έφθασαν οι νεκροί

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 28,33 εκατ. κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο και 910.299 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με απολογισμό του πρακτορείου Reuters.

Κρούσματα Covid-19 έχουν αναφερθεί σε πάνω από 210 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο από τότε που εντοπίστηκαν τα πρώτα περιστατικά στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με 191.916 θανάτους και 6.414.694 περιστατικά, σύμφωνα με το Reuters.

Βραζιλία: Ξεπέρασαν τους 130.000 οι θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 874 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 43.718 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται σε 130.396 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων φτάνει πλέον τα 4.282.164 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Ινδία: Αύξηση-ρεκόρ στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων για δεύτερη συνεχή ημέρα, με περισσότερα από 97.500 νέα περιστατικά

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση-ρεκόρ στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων της Covid-19 για δεύτερη συνεχή ημέρα, καταγράφοντας 97.570 νέα περιστατικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.

Με πάνω από 4,65 εκατ. κρούσματα συνολικά, η Ινδία είναι η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα στον κόσμο, ακολουθώντας τις ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 6,4 εκατ. περιστατικά.

Ωστόσο, τα κρούσματα στην Ινδία αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα, με τα περιστατικά να καταγράφουν άλμα σε αστικές και αγροτικές περιοχές σε ορισμένα μεγάλα, πολυπληθή κρατίδια.

Οι Φιλιππίνες ανακοίνωσαν αριθμό ρεκόρ νέων θανάτων – Πάνω από 3.800 νέα κρούσματα κατέγραψε η Ινδονησία

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα 186 νέους θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό, αριθμός που αποτελεί νέο ημερήσιο ρεκόρ και είναι ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός θανάτων που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στη νοτιοανατολική Ασία.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 4.292, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 4.935 στα 257.863. Οι Φιλιππίνες καταγράφουν τον υψηλότερο αριθμό περιστατικών COVID-19 μεταξύ των χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η Ινδονησία κατέγραψε σήμερα 3.806 νέα κρούσματα και 106 νέους θανάτους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Η σημερινή είναι η πέμπτη συνεχή ημέρα κατά την οποία η χώρα καταγράφει ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων άνω των 3.000, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των περιστατικών σε 214.746. Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα λόγω της Covid-19 ανήλθε σε 8.650, ο υψηλότερος στη νοτιοανατολική Ασία.

Κολομβία: Ξεπέρασαν τα 700.000 τα κρούσματα – Στους 23.000 οι θάνατοι

Μετά από πάνω πέντε μήνες lockdown, τα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού στην Κολομβία ξεπέρασαν χθες τα 700.000, με τους θανάτους ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από την νόσο να φτάνουν τις 23.000.

Η χώρα των Άνδεων καταγράφει 702.088 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, και 22.518 καταγεγραμμένους θανάτους.

Η Κολομβία ξεκίνησε να επιβάλει τον Μάρτιο τα δικά της μέτρα απαγορεύσεων για την συγκράτηση της πανδημίας. Σήμερα, διέρχεται μια πολύ πιο χαλαρή «επιλεκτική» φάση καραντίνας και σχεδιάζει την επανέναρξη διεθνών πτήσεων.

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Μπογκοτά λειτουργούν με σχεδόν 62% χωρητικότητα, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Η πρωτεύουσα φιλοξενεί το 1/3 των μολύνσεων όλης της χώρας.

Μεξικό: Ξεπέρασαν τους 70.000 οι νεκροί από την Covid-19

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού στο Μεξικό ξεπέρασε χθες τους 70.000 αφότου το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε περισσότερους από 500 νέους θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες, ένα θλιβερό ορόσημο για μια χώρα που συγκατέλεγεται μεταξύ εκείνων που πλήττονται σφοδρότερα από την πανδημία σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα χειρότερα, τα στοιχεία υπέρβασης της αναμενόμενης θνησιμότητας από τα μέσα Μαρτίου έως τις αρχές Αυγούστου υποδεικνύει ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων που συνδέονται με την Covid-19, πέραν του επίσημου απολογισμού, είναι πιθανώς κατά δεκάδες χιλιάδες υψηλότερος.

Αξιωματούχοι υγείας αργά χθες ανακοίνωσαν 534 νέους θανάτους σε 24 ώρες εξαιτίας της Covid-19, αυξάνοντας το σύνολο αυτό σε 70.183. Στο ίδιο χρονικό διάστημα καταγράφηκαν επίσης 5.935 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 με το σύνολο να φτάνει σε 658.299.

Η εξάπλωση του ιού έχει ρημάξει μια ήδη εξασθενημένη οικονομία, η οποία αναμένεται να συρρικνωθεί έως και 13% φέτος, στην βαθύτερη ύφεση από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, το Μεξικό είναι το κράτος με τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό θανάτων παγκοσμίως, και το 13ο υψηλότερο κατά κεφαλήν, σύμφωνα με τα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ωστόσο, νωρίτερα αυτό το μήνα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε πάνω από 120.000 “επιπρόσθετους” θανάτους από τα μέσα Μαρτίου έως την 1η Αυγούστου. Ο υπολογισμός συγκρίνει τα ποσοστά θνησιμότητας φέτος με τον τετραετή μέσο όρο από το 2015 έως το 2018.

Η Βραζιλία παραμένει η νούμερο 1 χώρα στη Λατινική Αμερική – την περιοχή με τις περισσότερες μολύνσεις παγκοσμίως – τόσο σε επιβεβαιωμένα κρούσματα όσο και σε θανάτους. Έχει καταγράψει συνολικά 4,2 εκατομμύρια μολύνσεις και περισσότερους από 128.000 θανάτους μέχρι σήμερα.

Σε μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας, τα ποσοστά νέων κρουσμάτων στο Περού, την Κολομβία και το Μεξικό μειώθηκαν ελαφρώς τις τελευταίες εβδομάδες.

Αυστραλία: Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στη χώρα ξεπέρασε τους 800 αλλά μειώνεται ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων

Τους 803 έφθασαν σήμερα στην Αυστραλία οι θάνατοι που σχετίζονται με τον νέο κορονοϊό, αλλά τα νέα ημερήσια κρούσματα στη μεγαλύτερη εστία της χώρας συνεχίζουν να μειώνονται.

Η πολιτεία της Βικτόριας, το επίκεντρο της έξαρσης, ανακοίνωσε έξι νέους θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας το σύνολό τους σε 716, ή πάνω από το 90% του συνόλου των θανάτων στην Αυστραλία.

Ωστόσο, τα νέα περιστατικά στη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας συνέχισαν να μειώνονται από το υψηλό επίπεδο των 700 και πλέον κρουσμάτων σε μία μόνο ημέρα στις αρχές Αυγούστου. Οι αρχές της πολιτείας ανακοίνωσαν 37 νέα κρούσματα σήμερα, που είναι ο χαμηλότερος ημερήσιος αριθμός από τα τέλη Ιουνίου.

Στην πολιτεία, όπου ζει το ένα τέταρτο των 25 εκατ. κατοίκων της Αυστραλίας, έχει καταγραφεί περίπου το 75% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα, τα οποία ξεπερνούν τα 26.500, και η πρωτεύουσά της, η Μελβούρνη, βρίσκεται σε αυστηρό lockdown εδώ και εβδομάδες.

Το lockdown, που αρχικά αναμενόταν να λήξει αύριο, παρατάθηκε για δύο ακόμα εβδομάδες.

«Μπορείς να κρατήσεις τα νούμερα χαμηλά μόνο εάν πρώτα τα μειώσεις σε πολύ χαμηλά επίπεδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Αυτό ακριβώς συμβαίνει και είναι μια καλή είδηση. Είναι δύσκολα εκεί έξω, το ξέρω είναι δύσκολο, αλλά η στρατηγική αποδίδει».

Η γειτονική Νέα Νότια Ουαλία, η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, ανακοίνωσε έξι νέα περιστατικά. Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί μεμονωμένα περιστατικά στο Κουίνσλαντ, αλλά ο ιός έχει ουσιαστικά εξαλειφθεί σε άλλες πολιτείες και εδάφη.

Καναδάς: Κανένας θάνατος στο τελευταίο 24ωρο, για πρώτη φορά μετά τις 15 Μαρτίου

Κανένας θάνατος που συνδέεται με την Covid-19 δεν καταγράφηκε στον Καναδά τις προηγούμενες 24 ώρες, για πρώτη φορά μετά τις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας δημόσιας υγείας που δημοσιεύθηκαν αργά χθες Παρασκευή.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την πανδημία στη χώρα ανέρχεται σε 9.163, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε χθες σε ένα 24ωρο κατά 702 φτάνοντας τα 135.626.

Η Ρωσία ανακοίνωσε 5.488 νέα κρούσματα Covid-19 και 119 θανάτους

Η Ρωσία ανακοίνωσε 5.488 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 1.057.362, που είναι ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών Covid-19 στον κόσμο.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 119 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο λόγω του κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φθάνει τους 18.484.

Τσεχία: Η χώρα ανακοίνωσε αύξηση ρεκόρ στα ημερήσια κρούσματα

Η Τσεχία ανακοίνωσε τη μεγαλύτερή της έως τώρα ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, καταγράφοντας 1.447 νέα περιστατικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα καταγράφει από τις μεγαλύτερες μεταξύ των ευρωπαίων χωρών αυξήσεις στον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων. Οι αρχές ανακοίνωσαν αυστηρότερους περιορισμούς για τη χρήση μάσκας αυτή την εβδομάδα με στόχο να αποφευχθεί η εκ νέου επιβολή μέτρων που θα μπορούσαν να πλήξουν τις επιχειρήσεις.

Ουγγαρία: Αριθμός-ρεκόρ 916 κρουσμάτων

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα 916 νέα κρούσματα της Covid-19, μακράν ο υψηλότερος απολογισμός αφότου ξέσπασε η πανδημία, λίγες ημέρες αφότου ξανάνοιξαν τα σχολεία και οι αρχές δεν δείχνουν διατεθειμένες να επαναφέρουν τα αυστηρά μέτρα που είχαν βοηθήσει να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού την άνοιξη.

Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ο αριθμός των νεκρών παραμένει χαμηλός. Το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν από επιπλοκές της Covid-19 δύο ηλικιωμένοι, που έπασχαν από χρόνια, υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα ενεργά κρούσματα φτάνουν τις 7.134. Ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, που συμμετείχε νωρίς το πρωί σε μια συνεδρίαση της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων, είπε ότι τα σχολεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά και η ζωή πρέπει να συνεχιστεί.

«Το σύστημα υγείας είναι έτοιμο να διαχειριστεί το επόμενο κύμα της πανδημίας, με περισσότερες από 10.000 ελεύθερες κλίνες», είπε, προσθέτοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν τους υφιστάμενους κανόνες, όπως να φορούν υποχρεωτικά μάσκα στα μέσα μεταφοράς. Πρόσθεσε ότι από την 1η Οκτωβρίου θα γίνονται υποχρεωτικά θερμομετρήσεις στις εισόδους των σχολείων.

Η κυβέρνηση σκοπεύει επίσης να θέσει ανώτατο όριο στην τιμή των τεστ που διενεργούνται από ιδιωτικές κλινικές, η οποία έχει φτάσει ακόμη και τα 100 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ουγγαρία πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες της, ιδίως τους ευάλωτους ηλικιωμένους, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα ανοιχτή την οικονομία της.

Από την αρχή της πανδημίας στην Ουγγαρία έχουν καταγραφεί 11.825 κρούσματα και 633 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα