back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 28,75 εκατ. τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο – Τους 918.894 έφθασαν οι νεκροί

Διαβάστε επίσης

Πάνω από 28,75 εκατ. κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο και 918.894 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με απολογισμό του πρακτορείου Reuters.

Κρούσματα Covid-19 έχουν αναφερθεί σε πάνω από 210 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο από τότε που εντοπίστηκαν τα πρώτα περιστατικά στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019.

Οι ΗΠΑ παραμένουν η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με 193.735 θανάτους και 6.500.589 περιστατικά, σύμφωνα με το Reuters.

Βραζιλία: 814 επιπλέον θάνατοι και 33.523 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε αργά χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 814 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 33.523 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται σε 131.210 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων φτάνει πλέον τα 4.315.687 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Σε απόλυτα μεγέθη, η Βραζιλία υφίσταται τον τρίτο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία, σε αριθμό κρουσμάτων και τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό σε θανάτους πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Μεξικό: 421 θάνατοι και 5.674 κρούσματα 

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 421 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 5.674 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ανέρχεται πλέον σε 70.604 νεκρούς επί συνόλου 663.973 μολύνσεων.

Η μεξικανική κυβέρνηση έχει σημειώσει επανειλημμένα πως ο αριθμός των μολύνσεων είναι στην πραγματικότητα μάλλον πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 10.000 νέων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο

Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 10.000 νέων κρουσμάτων της Covid-19 σε 24 ώρες, ένας αριθμός ρεκόρ που καταγράφεται μετά την έναρξη της διενέργειας των διαγνωστικών τεστ σε μεγάλη κλίμακα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι γαλλικές υγειονομικές αρχές.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο ανέρχεται σε 10.561, έναντι 9.406 νέων κρουσμάτων χθες, Παρασκευή, διευκρινίζουν οι υγειονομικές αρχές.

Το ποσοστό θετικότητας των τεστ παραμένει σταθερό στο 5,4% και 17 άνθρωποι πέθαναν στο νοσοκομείο το τελευταίο 24ωρο.

Ο αριθμός των ασθενών που εισήχθησαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε, με 417 νέους ασθενείς τις τελευταίες επτά ημέρες, δηλαδή 28 περισσότερους σε ένα 24ωρο.

Συνολικά 30.910 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 μετά την έναρξη της επιδημίας στη Γαλλία πριν από έξι μήνες και έχουν διενεργηθεί 10 εκατομμύρια τεστ.

Απέναντι στην “εμφανή επιδείνωση” της κατάστασης, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε την Παρασκευή τη μείωση της διάρκειας της καραντίνας σε 7 ημέρες για τα θετικά κρούσματα και τις επαφές τους, μια μείωση του χρόνου αναμονής για τα διαγνωστικά τεστ.

Σήμερα, Σάββατο, ο πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ που βγήκε “αρνητικό” στην Covid-19 κατά τη διάρκεια ενός δεύτερου ελέγχου και έπαψε να είναι σε καραντίνα.

Γερμανία: Δύο ακόμη θάνατοι και 948 νέα κρούσματα 

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 948, φτάνοντας τα 259.428 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Δύο ακόμη άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

Από την αρχή της πανδημίας, 9.349 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19 στην χώρα.

Ρωσία: Οι αρχές ανακοίνωσαν 5.449 νέα κρούσματα και 94 θανάτους

Η Ρωσία ανακοίνωσε 5.449 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 1.062.811, που είναι ο τέταρτος υψηλότερος παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, 94 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανέρχεται σε 18.578.

Τσεχία: Αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα για τρίτη συνεχή ημέρα

Η Τσεχία ανακοίνωσε σήμερα ημερήσια αύξηση ρεκόρ στα κρούσματα κορονοϊού για τρίτη συνεχή ημέρα, καταγράφοντας 1.541 νέα περιστατικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για την πέμπτη συνεχή ημέρα κατά την οποία τα νέα κρούσματα ξεπερνούν τα 1.000, με τη χώρα των 10,7 εκατ. κατοίκων να καταγράφει από τις μεγαλύτερες μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών αυξήσεις στον ημερήσιο αριθμό των περιστατικών της Covid-19. Οι αρχές έχουν ανακοινώσει αυστηρότερους περιορισμούς για τη χρήση μάσκας αλλά στόχος τους είναι να αποφευχθεί ένα σκληρό lockdown.

Η Αυστρία έχει εισέλθει στο «δεύτερο κύμα» της επιδημίας, δηλώνει ο καγκελάριος Κουρτς

Η Αυστρία έχει εισέλθει στο «δεύτερο κύμα» της επιδημίας, δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, ενώ ο αριθμός όσων βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό δεν σταματά να αυξάνεται.

Από την Παρασκευή έως το Σάββατο, η χώρα των 9 εκατ. κατοίκων κατέγραψε περίπου 870 νέα κρούσματα, με την πλειονότητά τους στην πρωτεύουσα Βιένη. Η Αυστρία έχει καταγράψει 33.000 περιστατικά και 750 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

«Είμαστε στην αρχή ενός δεύτερου κύματος», ανέφερε ο Κουρτς σε ανακοίνωση, προειδοποιώντας ότι η χώρα σύντομα θα ξεπεράσει το όριο των 1.000 νέων κρουσμάτων ημερησίως και καλώντας τους πολίτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού και να περιορίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις κοινωνικές τους επαφές.

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση της Αυστρίας ανακοίνωσε αυστηρότερα μέτρα αναφορικά με τη χρήση μάσκας και τις δημόσιες συναθροίσεις. Από αύριο, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, που έως τώρα αφορούσε τα σούπερ μάρκετ και τα μέσα συγκοινωνίας, επεκτείνεται σε όλα τα καταστήματα και τα δημόσια κτίρια.

Ο Κουρτς προειδοποίησε ότι εάν ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίσει να αυξάνεται, δεν αποκλείεται η επιβολή νέων μέτρων, εκφράζοντας, ωστόσο, την ελπίδα ότι θα αποφευχθεί ένα δεύτερο lockdown.

Αυστραλία: Σε οριακή χαλάρωση των περιορισμών του lockdown προχωρούν οι αρχές στην πολιτεία Βικτόρια

Οι περιορισμοί του lockdown στην πολιτεία Βικτόρια της Αυστραλίας θα χαλαρώσουν οριακά από αύριο, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, καθώς ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων του κορονοϊού συνεχίζει να μειώνεται στην περιοχή.

Ανακοινώνοντας ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 3 δισεκ. δολαρίων Αυστραλίας (2,2 δολαρίων ΗΠΑ) προς τις επιχειρήσεις της Βικτόριας, όπου ζει το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας, αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι σήμερα καταγράφηκαν 41 νέα περιστατικά κορονοϊού και επτά ακόμα θάνατοι.

Οι αριθμοί επιβεβαιώνουν μια σταθερή πτωτική τάση από το υψηλό επίπεδο των 700 και πλέον κρουσμάτων σε μία μόνο ημέρα στις αρχές Αυγούστου. Στη Βικτόρια έχει καταγραφεί πάνω από το 75% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων στη χώρα, που ξεπερνούν τα 26.600, και η πρωτεύουσά της, η Μελβούρνη, βρίσκεται σε αυστηρό lockdown εδώ και πολλές εβδομάδες.

Η πόλη θα συνεχίσει να τελεί σε καθεστώς αυστηρών μέτρων, ωστόσο από αύριο ο χρόνος που οι κάτοικοι έχουν στη διάθεσή τους για να περνούν εκτός σπιτιού θα διπλασιαστεί σε δύο ώρες ημερησίως ενώ η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα μειωθεί κατά μία ώρα.

«Είναι μικρά βήματα, αλλά αυτό είναι το ασφαλές, το απολύτως κατάλληλο, με τους αριθμούς να συνεχίζουν να μειώνονται, αλλά (να παραμένουν) πολύ υψηλοί για να υπάρξει άνοιγμα» της οικονομικής δραστηριότητας, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Στη γειτονική Νέα Νότια Ουαλία, την πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, όπου οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι πολύ πιο χαλαροί και επιτρέπεται να λειτουργούν καταστήματα λιανικής πώλησης και εστιατόρια, οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα εννέα νέα περιστατικά κορονοϊού.

Νότια Κορέα: Χαλαρώνουν προσωρινά τα μέτρα στην περιοχή της Σεούλ

Η Νότια Κορέα θα χαλαρώσει προσωρινά τα μέτρα περιορισμού στην περιοχή της Σεούλ, καθώς μειώθηκαν οι μολύνσεις, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Τα μέτρα, που είχαν ενισχυθεί τον περασμένο μήνα σε αυτήν την περιοχή, όπου κατοικεί το 50% των 52 εκατομμυρίων πολιτών της Νότιας Κορέας, θα χαλαρώσουν από αύριο και για δύο εβδομάδες, είπε ο πρωθυπουργός Τσουνγκ Σίε-κιούν.

Η Νότια Κορέα είχε θέσει υπό έλεγχο την επιδημία της Covid-19 στην πρώτη φάση, με τη βοήθεια αποτελεσματικών μεθόδων ιχνηλάτισης και εντοπισμού των κρουσμάτων. Στη συνέχεια όμως εμφανίστηκαν πολλές νέες εστίες, αναζωπυρώνοντας τον φόβο ενός δεύτερου κύματος.

Από αύριο Δευτέρα, τα μπαρ θα ξαναρχίσουν να λειτουργούν κανονικά (μέχρι τώρα οι πελάτες μπορούσαν μόνο να πάρουν το ποτό τους και να φύγουν), τα εστιατόρια και τα ζαχαροπλαστεία θα επανέλθουν στο κανονικό τους ωράριο και οι αθλητικοί χώροι θα ξανανοίξουν. Κλειστά θα παραμείνουν ωστόσο τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ καραόκε, ενώ εξακολουθούν να απαγορεύονται οι συναθροίσεις.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφονταν καθημερινά 30-40 κρούσματα, όμως σήμερα ανακοινώθηκαν περισσότερα από 120 μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη προαναγγείλει ότι πιο αυστηρά μέτρα θα εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια της αργίας του Τσουσεόκ (της γιορτής του θερισμού) που διαρκεί από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου και ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Στη γιορτή αυτή εκατομμύρια Κορεάτες ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα