back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χαράλαμπος Γώγος: Ίσως κλείσει και ολόκληρο το σχολείο εάν βρεθούν πάνω από τρία κρούσματα

Διαβάστε επίσης

Λίγες ώρες έχουν απομείνει μέχρι να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά. Αυτή η χρονιά, ωστόσο, θα είναι διαφορετική από τις άλλες καθώς ξεκινά εν μέσω ενός ειδικού καθεστώτος, του κορωνοϊού, που επιβάλλει την τήρηση των κανόνων υγιεινής, των αποστάσεων όπως και τη χρήση μάσκας.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, αναφερόμενος στα σχολεία τόνισε και πάλι ότι η μάσκα προστατεύει σε μεγάλο βαθμό αν χρησιμοποιείται σωστά από όλους.

«Με τα δεδομένα που υπάρχουν, την προστατευτική δράση της μάσκας που φαίνεται όταν τη φορούν όλοι σε έναν συγκεκριμένο χώρο, υπάρχει πολύ μεγάλη προστασία σε βαθμό που μπορεί να φτάσει και το 95%», δήλωσε, ειδικότερα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Σχετικά με τον ιό και τη μετάδοσή του από τα παιδιά, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας υπογράμμισε ότι σύμφωνα με μελέτες τα παιδιά κάτω των 10 ετών μεταδίδουν με πολύ χαμηλό ποσοστό τον ιό και δε νοσούν βαριά, ενώ τα παιδιά άνω των 14 ετών μεταδίδουν όπως οι ενήλικες.

«Μέχρι δύο κρούσματα σε ένα σχολείο, θα μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του. Αν έχουμε τρία κρούσματα και πάνω μπορεί να χρειαστεί να κλείσει ακόμη και ολόκληρο συγκρότημα», επισημαίνει ο καθηγητής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα