back to top
24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ντόρα Μπακογιάννη: Πιθανό πρόβλημα με την ΔΟΕ για το νομοσχέδιο αναδρομικότητας περιορισμού των θητειών

Διαβάστε επίσης

Στην εκτίμηση ότι θα προκύψει πρόβλημα με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, αν ψηφιστεί η διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Αθλητισμού σε σχέση με την αναδρομικότητα του περιορισμού των θητειών προχώρησε η βουλευτής της ΝΔ  Ντόρα Μπακογιάννη κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η κυρία Μπακογιάννη εμφανίστηκε βέβαιη ότι η ρύθμιση θα «πέσει» στα δικαστήρια, ενώ εξέφρασε την αντίθεσή της με τα όρια ηλικίας στις διοικήσεις των Ομοσπονδιών, ασκώντας κριτική στο νομοσχέδιο.

«Δεν λέει ρητά ότι παραβιάζουμε την Ολυμπιακή χάρτα» υποστήριξε σχετική με την επιστολή του στελέχους της ΔΟΕ Τζέιμς Μακλάουντ ο Λ. Αυγενάκης απαντώντας στην κριτική για την αναδρομικότητα.

Ο Λ. Αυγενάκης ισχυρίστηκε ότι την επιστολή έστειλε ένα «υπηρεσιακό στέλεχος» κι όχι ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ «για να βγει η υποχρέωση της πίεσης από μέλη της ΕΟΕ». Ο υφυπουργός Αθλητισμού υποστήριξε ότι «είμαστε κυρίαρχο κράτος» κι ότι η ΔΟΕ «δεν μπορεί να επιβάλλει ποινές», ενώ ισχυρίστηκε ότι η αυτονομία των Ολυμπιακών Επιτροπών «δεν σημαίνει ότι ενεργούν εκτός του τοπικού πλαισίου».

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα