back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκος Βέττας στον Αθήνα 9.84: «Άμεση ανάγκη ενίσχυσης της ανάπτυξης και επαναφοράς της χώρας σε τροχιά δημοσιονομικής σταθερότητας»

Διαβάστε επίσης

Σήμα για άμεση ανάγκη επαναφοράς της χώρας σε πορεία δημοσιονομικής σταθερότητας και ενίσχυσης της ανάπτυξης, έστειλε ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ και καθηγητής στο Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών, Νίκος Βέττας.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι «Ακόμη κι αν η Ευρώπη δώσει “πράσινο φως” για πιο χαλαρούς προϋπολογισμούς, εμείς θα πρέπει να επανέλθουμε σε πορεία που να μην επιτρέπει εκτροχιασμό της δημοσιονομικής σταθερότητας. Δεν θα είναι εύκολο».

Θετικά έκρινε ο κ Βέττας τις παρεμβάσεις στη φορολογία, σημειώνοντας ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. «Υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι. Ο πρώτος είναι η στήριξη των αδύναμων νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, με τη χώρα σε βαθιά ύφεση Πολλά από τα μέτρα απαντούν σε αυτή την ανάγκη. Ο άλλος στόχος είναι να τονωθεί η επόμενη μέρα για την ελληνική οικονομία σε επίπεδο ανάπτυξης. Πρέπει να “περπατήσει” πιο γρήγορα η ανάπτυξη.»

Επίσης, κατέστησε σαφές πως θα πρέπει να δείξουμε με σαφήνεια τους επόμενους μήνες, προς τα πού πηγαίνουμε.«Κάποια έκτακτα μέτρα πρέπει να μπουν σε μόνιμη χρήση από την επόμενη χρονιά, ώστε να μην διερωτώνται οι επενδυτές για το πώς θα είναι το πεδίο της επόμενη διετίας»

Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας από το Ευρωπαικό Ταμείο Ανάκαμψης θα πρέπει να συνοδεύεται από συγκεκριμένο σχέδιο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα