back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πεδίο μάχης συχνά τα ΜΜΜ μεταξύ επιβατών και αρνητών της μάσκας

Διαβάστε επίσης

Σε πεδίο αντιπαράθεσης μετατρέπονται συχνά οι εσωτερικοί χώροι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς- και ειδικά τα λεωφορεία – μεταξύ του επιβατικού κοινού και των αρνητών της μάσκας.

Οι επιβάτες, που σε πολλές περιπτώσεις συνωστίζονται μέσα στα λεωφορεία, αναγκάζουν όσους δεν φορούν προστατευτικές μάσκες να κατέβουν από το μεσο μεταφοράς . Προηγούνται λεκτικές αντεγκλήσεις ή ακόμη και μικροκαυγάδες.  Το φαινόμενο είναι καθημερινό.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ, Κωνσταντίνος Σιορίκης, μιλώντας στον 9.84, έκανε λόγο για μεμονωμένα φαινόμενα που παρατηρούνται περισσότερο μέσα στα λεωφορεία . Ο ίδιος τονίζει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι αρνητές της μάσκας απομονώνονται από την πλειοψηφία του επιβατικού κοινού και αναγκάζονται είτε να φορέσουν μάσκα είτε να κατέβουν από το λεωφορείο.

Ο κ. Σιορίκης εξήγησε ότι ο οδηγός του λεωφορείου δεν έχει ελεγκτικές αρμοδιότητες ούτε δικαίωμα παρέμβασης . Οι μόνοι που δύνανται αν ασκήσουν έλεγχο τήρησης των μέτρων προστασίας από τη διασπορά του COvid-19 στα ΜΜΜ νείναι τα αρμόδια όργανα ( ΕΛΑΣ και δημοτική Αστυνομία).  Στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στα  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εν μέσω πανδημίας  πρέπει να προστεθεί ότι τα δρομολόγια των λεωφορείων μπορεί να αυξήθηκαν, ο συνωστισμός ωστόσο συνεχίζεται .

 

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα