back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γερμανός πρέσβης: Προσωπική υπόθεση για την Μέρκελ η αποφυγή στρατιωτικής σύγκρουσης με την Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Προσωπική υπόθεση της Γερμανίδας Καγκελαρίου να αποφευχθεί στρατιωτική σύγκρουση με την Τουρκία και να υπάρξει οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, τόνισε ο Γερμανός Πρέσβης Ερνστ Ράιχελ, ενημερώνοντας την Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με την απειλή κυρώσεων, ωστόσο συμπλήρωσε πως δεν μπορούμε να συμπεριφερθούμε με την μεγίστη σκληρότητα απέναντι στην Τουρκία γιατί κάτι τέτοιο θα κατέστρεφε τις δυνατότητες διαμεσολάβησης.

Για το ρόλο της Άγκελα Μέρκελ, ο κ Ραιχελ είπε ότι ήδη η καγκελάριος σημείωσε μια επιτυχία με την απόσυρση του Όρούτς Ρέις από το Καστελόριζο, προσθέτοντας ότι αν τα καταφέρουμε θα περάσουμε στο επόμενο βήμα που είναι η έναρξη των διερευνητικών επαφών.

«Δεν είμαστε ουδέτεροι στηρίζουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να έχει διαπραγματευτή που συμπτωματικά έχει και την προεδρία στην ΕΕ» είπε ο Γερμανός πρέσβης, ενώ για το μεταναστευτικό  επανέλαβε ότι η χώρα του θα σταθεί αλληλέγγυα και πως ήδη ανέλαβε υποδοχή ασυνόδευτων και οικογένειες με μικρά παιδιά.

Συντάχθηκε δε με την άποψη για εκτεταμένη μεταρρύθμιση των διατάξεων περί ασύλου, τονίζοντας ότι χρειαζόμαστε αλληλέγγυο σύστημα που θα επιμερίζει σωστά το βάρος του μεταναστευτικό κύματος και πως η γερμανική κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να προχωρήσει η συζήτηση.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα