back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινητοποίηση εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και σωματεία στο κέντρο της Αθήνας, ζητώντας να καλυφθούν τα κενά στην εκπαίδευση.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τα Προπύλαια, απ’ όπου οι διαδηλωτές έκαναν πορεία μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι όλοι οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκα.

Όσον αφορά στους λόγους διεξαγωγής της κινητοποίησης, σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς το άνοιγμα των σχολείων έφερε στην επιφάνεια κενά και ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία, κενά τα οποία κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων, με την πανδημία του κορονοϊού να έχει, ήδη, προκαλέσει πολλά προβλήματα κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Άλλωστε το ζητούμενο είναι να αποφευχθούν κρούσματα που, αναπόφευκτα, θα οδηγήσει σχολεία σε -προσωρινό- κλείσιμο.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί ζητούν περισσότερη χρημαδοτήση από την πολιτεία για την παιδεία, να δοθούν περισσότερα μέσα ατομικής προστασίας, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό καθαριότητας σε όλα τα σχολεία και να διενεργούνται τακτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και σε εργαζόμενους, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Βασικό αίτημα, επίσης, της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών όλων των τάξεων σε 15 και ως εκ τούτου να διατεθούν παραπάνω αίθουσες για τη διεξαγωγή των μαθημάτων.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα