back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απόδραση το Σαββατοκύριακο: Ερέτρια

Διαβάστε επίσης

Η Ερέτρια είναι παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας, 21 χιλιόμετρα νοτιο-ανατολικά της Χαλκίδας, απέναντι από τις βόρειες ακτές τις Αττικής, στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Κατά την αρχαιότητα ήταν από τις σημαντικότερες πόλεις-κράτη του ελληνικού κόσμου (6ος-5ος αιώνας π.Χ.). Στα νεότερα χρόνια, μετά την καταστροφή των Ψαρών (Ιούνιος 1824), ιδρύθηκε κωμόπολη στη θέση της αρχαίας πόλης αρχικά με το όνομα Νέα Ψαρά, αλλά μετά συνέχισε να αποκαλείται με το όνομα Ερέτρια.

Ως παραθαλάσσια πόλη διαθέτει ταβέρνες και πολλά σημεία ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Στην περιοχή θα βρει κανείς τέσσερα μικρά νησιά, το Κολοκύθι, το Νησί των Ονείρων, την Αγία Τριάδα και το Ασπρονήσι.

Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται στο βόρειο άκρο της σύγχρονης πόλης, όπου πολλά αξιόλογα ευρήματα εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης.

[su_slider source=”media: 269823,269822,269824″ width=”700″ height=”480″ title=”no”]

Η απόσταση είναι 96 χιλιόμετρα και ο μέσος οδηγός θα χρειαστεί μια ώρα και ένα τέταρτο και λιγότερα από 20 ευρώ σε καύσιμα Τα διόδια που συναντάμε είναι αυτά των Αφιδνών και το κόστος για ΙΧ αυτοκίνητο είναι 3,30 ευρώ. Πιάνουμε την Αθηνών Λαμίας,

Στην όμορφη Ερέτρια μπορούμε να φθάσουμε με δύο τρόπους.

Οδικώς από την Χαλκίδα

Στην Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας φθάνοντας στην περιοχή του Σχηματαρίου υπάρχει ταμπέλα προς Χαλκίδα που μας οδηγεί να στρίψουμε δεξιά και να βγούμε από την Εθνική οδό. Συνεχίζουμε για 17χλμ στην εθνική Χαλκίδας – Σχηματαρίου με κατεύθυνση προς Χαλκίδα, μέχρι δηλαδή να συναντήσουμε τα πρώτα φανάρια (στον κόμβο του Αγ.Στέφανου). Σε αυτά στρίβουμε δεξιά προς Νότια Εύβοια, περνάμε την γέφυρα του Βασιλικού, την οποία διασχίζει ο Λήλας Ποταμός και η οποία βρίσκεται σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από τα φανάρια που στρίψαμε. Αφού περάσουμε το Βασιλικό συνεχίζουμε προς το νότιο άκρο του νησιού και σε περίπου 15 λεπτά φθάνουμε στον προορισμό μας. Συνολικά η απόσταση από Αθήνα μέσω Χαλκίδας είναι περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.

Μέσω Ferry boat από Ωρωπό

Η απόσταση από Αθήνα μέσω Ωρωπού είναι 50’ οδήγησης ως τη Σκάλα Ωρωπού και 20’ λεπτά με το καράβι ως Ερέτρια.

Ακολουθώντας την Εθνική Αθηνών Λαμίας, μετά τα πρώτα διόδια στην περιοχή της Μαλακάσας στο 36 χλμ. όπως επίσης και στο 40 χλμ. της Εθνικής οδού στον κόμβο Μαλακάσας βρίσκουμε την ταμπέλα προς Ωρωπό και είναι το σημείο όπου «αφήνουμε» την Εθνική οδό. Σε λίγα χιλιόμετρα θα φθάσετε στο λιμάνι του Ωρωπού από το οποίο σαλπάρουμε για Ερέτρια. Τα δρομολόγια των Ferry boats είναι συχνά και ξεκινούν νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Με ΚΤΕΛ

Όσοι δεν αρέσκονται στην οδήγηση μπορούν να φθάσουν στη Ερέτρια με ΚΤΕΛ από τον σταθμό της Λιοσίων.

Κωνσταντίνος Σιούμπουρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα