back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Άλλη μία βίδρα, θύμα τροχαίου στη Καστοριά 

Διαβάστε επίσης

Μία βίδρα (Lutra Lutra) εντοπίστηκε νεκρή από τροχαίο ατύχημα, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, στην είσοδο της Καστοριάς στον παραλίμνιο δρόμο.

Διερχόμενος οδηγός ειδοποίησε την Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, εκπρόσωπός της οποίας και του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μετέβη στο σημείο. Δυστυχώς η νεαρή αρσενική βίδρα ήταν ήδη νεκρή.

Παρόλο που οι βίδρες ζουν στη λίμνη συχνά βγαίνουν στο δρόμο σε αναζήτηση τροφής. Μάλιστα και πριν από δύο περίπου χρόνια είχε σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό.

Προειδοποιητικές πινακίδες – Χαμηλές ταχύτητες

Με στόχο την ενημέρωση των διερχόμενων οδηγών και τον περιορισμό της ταχύτητας κίνησης των αυτοκινήτων η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς τοποθέτησε πριν από λίγο καιρό προειδοποιητικές πινακίδες. Το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν ακόμη περισσότερες πινακίδες ώστε να καλύψουν όλο το εύρος του παραλίμνιου δικτύου, συμπεριλαμβανομένου και του σημείου, που σημειώθηκε το πρόσφατο ατύχημα.

Η Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, για άλλη μια φορά, υπενθυμίζει ότι στην περιοχή του εσωτερικού παραλίμνιου δρόμου θα πρέπει οι οδηγοί, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, να είναι αρκετά προσεκτικοί και να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες διότι είναι πολλαπλά τα ατυχήματα τα τελευταία χρόνια με θύματα την άγρια ζωή στην συγκεκριμένη περιοχή.

Η ευρασιατική βίδρα

Η ευρασιατική βίδρα είναι ένα μικρόσωμο ζώο που ζει στις όχθες των ποταμών και των λιμνών και μόνο όπου τα νερά είναι πολύ καθαρά. Αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των υδάτων. Θεωρείται από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά της Ευρώπης. Στη λίμνη Καστοριάς ζει ένας μικρός πληθυσμός.

 

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα