back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η επόμενη ημέρα σε Καρδίτσα και Ιθάκη- Αγωνία για την 45χρονη αγνοούμενη – Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών

Διαβάστε επίσης

Μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησε στο πέρασμα του ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» δίνουν οι αρχές στα νησιά του Ιονίου και τη Θεσσαλία.

Στην Καρδίτσα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 45χρονης που αγνοείται στην περιοχή του Μπυζακίου. Το αυτοκίνητο της έχει βρεθεί, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερο επιβάτη σε αυτό. Ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους τρεις μετά τον εντοπισμό ηλικιωμένου, που αγνοείτο όταν λόγω της έντονης βροχόπτωσης κατέρρευσε η στέγη του σπιτιού του στο χωριό Καστανιά.

“Όλες οι υπηρεσίες αναζητούν μια γυναίκα 45 ετών που αγνοείται. Δίνουμε αγώνα για να την επαναφέρουμε στους δικούς της ανθρώπους» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κώστας Νούσιος.

«Στη Μεταμόρφωση είχαμε μια δύσκολη βραδιά χθες. Δόθηκε εντολή εκκένωσης από τον Δήμαρχο και την Περιφέρεια για λόγους ασφάλειας των κατοίκων. Ευτυχώς δε χρειάστηκε οι άνθρωποι να μετακινηθούν σε άλλη περιοχή. Για την ώρα πάμε καλά. Η περιφέρεια κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποτρέψει όλα τα δυσάρεστα γεγονότα» σημείωσε ο κ. Νούσιας.

[su_slider source=”media: 270987,270984,270983,270985,270986″ width=”700″ height=”480″ title=”no”]

Όπως είπε, πολλές περιοχές στην Καρδίτσα παραμένουν χωρίς ρεύμα και τηλεπικοινωνίες ενώ υπάρχουν ακόμη άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε χωριά αποκομμένα. «Με εντολή της πολιτικής προστασίας, θα πετάξουν αεροπλάνα για να μεταφερθούν άνθρωποι που έχουν ανάγκη νοσηλείας σε νοσοκομεία” ανέφερε.

Σκηνικό καταστροφής και στην Ιθάκη. Ο Δήμαρχος του νησιού Διονύσης Στανίτσας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 δήλωσε χαρακτηριστικά «Ήταν κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει. Το μισό νησί δεν έχει ρεύμα και νερό κι οι τηλεπικοινωνίες διεξάγονται με μεγάλη δυσκολία» Όπως είπε, έχει κοπεί το επαρχιακό δίκτυο που συνδέει τη βόρεια με τη νότια Ιθάκη. Στη βόρεια Ιθάκη έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές σπίτια και καταστήματα, ενώ έχουν βουλιάξει πάνω από 50 βάρκες στο νησί. «Τα σχολεία είναι κλειστά μέχρι την Τετάρτη κι εχω ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας να παραμείνουν κλειστά έως την Παρασκευή για να μπορέσουμε να τα ελέγξουμε, προκειμένου να επιστρέψουν με ασφάλεια μαθητές κι εκπαιδευτικοί» τόνισε ο κ.Στανίτσας.

Στο νησί βρίσκονται κλιμάκια της ΔΕΗ για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στην ηλεκτροδότηση, και της ΕΜΑΚ για να ανοίξουν τους δρόμους, ενώ οι τοπικές αρχές έλαβαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 800.000 ευρώ για πολιτική προστασία και 1 εκατ. ευρώ για έργα οδοποιίας.

Ο κ. Στανίτσας απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση με ασθενοφόρα, καθώς υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο για τις ανάγκες του νησιού. Τέλος καθησύχασε όσους προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους, ότι όλοι στο νησί είναι καλά στην υγεία τους, όμως υπάρχει πρόβλημα με τις τηλεπικοινωνίες.

ΔΕΔΔΗΕ: Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του δικτύου

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, η εικόνα ως προς την πορεία των εργασιών για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης έχει ως εξής:

Στην Κεφαλονιά συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση στην Αγία Ευθυμία, Άσσος, Κομιτάτα και Φισκάρδο, καθώς στα περισσότερα σημεία τα συνεργεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης που σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό δέντρων που έχει πέσει πάνω στο Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας δυσχεραίνει σημαντικά το έργο τους.

Στη Ζάκυνθο έχουν ηλεκτροδοτηθεί και οι περιοχές Μαριές, Εξωχώρα, Καμπί, και Αγ. Νικόλαος με αποτέλεσμα οι εργασίες σε ολόκληρο το Δίκτυο Μέσης Τάσης να έχουν ολοκληρωθεί και τα συνεργεία να συνεχίζουν την αποκατάσταση μεμονωμένων διάσπαρτων βλαβών σε διάφορα σημεία του νησιού.

Στην Ιθάκη με την επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών του βόρειου τμήματος του νησιού τις επόμενες ώρες, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο νησί.

Στην Καρδίτσα, όπου οι εργασίες συντονίζονται από τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου Η. Μενεγάτο,το πρόβλημα της άντλησης των υδάτων παραμένει σοβαρό και τα ενισχυμένα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τον αγώνα για την ηλεκτροδότηση όλων των υποσταθμών της πόλης, έχοντας φτάσει τους 80 από ένα σύνολο 114, ενώ έχει ολοκληρωθεί και η σύνδεση 4 Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα