back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άννα Καλούρη στον Αθήνα 9.84: «Κάθε άνθρωπος που βγαίνει από τις ΜΕΘ είναι νίκη για εμάς»

Διαβάστε επίσης

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες λόγω κορονοιού συνθήκες, οι νοσηλευτές έχουν δεχθεί πολλές φορές τις ευχαριστίες της κυβέρνησης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας για το ανεκτίμητο έργο τους. Παλεύουν στο προσκεφάλι των ασθενών στα 12 νοσοκομεία αναφοράς, προκειμένου να βγάλουν την Υγεία ασπροπρόσωπη. Οι μαρτυρίες τους καταγράφουν ανάγκες, όπως και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η νοσηλεύτρια Άννα Καλούρη, με μακρά εμπειρία στο αντικείμενό της, μίλησε για τα 24ωρα μιας ζωής στις ΜΕΘ του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, στέλνοντας το μήνυμα ότι ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΘ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Αναλυτικά :

«Προσπαθούμε για το καλύτερο. Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ακόμη και για μας που χρόνια δουλεύουμε σε ΜΕΘ. Καλούμαστε να εργαστούμε με πολύ διαφορετικούς κανόνες και η αυτοθυσία των συναδέλφων δεν έχει προηγούμενο. Η αγωνία μας για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση είναι μεγάλη.

Αυτή τη στιγμή, λειτουργούν 980 κλίνες ΜΕΘ, όταν οι ανάγκες είναι για 3.500. Η αναλογία που ορίζει ο ΠΟΥ είναι 4 νοσηλευτές ανά κλίνη και εμείς καλούμαστε να τα βγάλουμε πέρα με λιγότερους από 2 ανά κλίνη σε κανονικές συνθήκες, γιατί σε συνθήκες πανδημίας οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες.

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ

«Θέλουμε περισσότερη βοήθεια από την πολιτεία. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε με τη λογική του κόστους. Πρέπει να διασφαλίσουμε την υγεία όλων και τη δική μας με μαζικά τεστ σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Παρά τις ελλείψεις, οι υπηρεσίες που παρέχονται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων είναι υψηλού επιπέδου. Πολλοί ασθενείς με κορονοϊό έχουν αποσωληνωθεί κι έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για μας που καθημερινά παλεύουμε με τον θάνατο. Μας δίνει αίσθημα πληρότητας και ικανοποίησης ότι κάναμε το καθήκον μας. Κάθε άνθρωπος που βγαίνει από τη ΜΕΘ είναι μια νίκη για εμάς.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα