back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επικοινωνία Φον Ντερ Λάϊεν με Ερντογάν και Αναστασιάδη

Διαβάστε επίσης

«Χρήσιμη» χαρακτήρισε η πρόεδρος της Κομισιόν την επικοινωνία που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στην ανάρτησή της στο τουίτερ σημειώνει ότι «χαιρετίζει την προγραμματισμένη έναρξη των συνομιλιών» Ελλάδας και Τουρκίας.

Δείτε την ανάρτηση

«Πολύ χρήσιμη συζήτηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη μετανάστευση. Χαιρετίζω την προγραμματισμένη έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και για μια εποικοδομητική σχέση με την ΕΕ».

Επικοινωνία Αναστασιάδη – Φον Ντερ Λάιεν

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Κύπρου κ. Παναγιώτη Σεντώνα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη, για τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης που είχε νωρίτερα σήμερα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν. Η κ. φον ντερ Λάιεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι διαμήνυσε στον κ. Ερντογάν πως αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης και τερματισμός των παρανόμων ενεργειών από πλευράς Τουρκίας, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι αναγκασμένη να λάβει μέτρα.

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έκανε λόγο για πρόοδο στις εν εξελίξει τεχνικές συνομιλίες των στρατιωτικών κλιμακίων Ελλάδας και Τουρκίας τις οποίες  χαρακτήρισε συμπληρωματικές προς τη μεσολάβηση του Βερολίνου για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα