back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στ. Πέτσας: Νέα μέτρα στην Αττική εάν δεν τηρηθούν τα ισχύοντα – Πώς να περιχαρακώσουμε εστίες με ξενοδοχεία καραντίνας

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στην Αττική και ιδίως στον δήμο Αθηναίων εάν το κρίνουν οι ειδικοί, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, διευκρίνισε ωστόσο ότι  «αυτή τη στιγμή ακόμη δεν είμαστε εκεί και τόνισε πως αν τηρήσουμε όλοι τα μέτρα, δεν θα φτάσουμε κι εκεί».

«Δεν έχουμε αποκλείσει ποτέ από τα εργαλεία μας ένα τοπικό lockdown. Και το κάναμε πολλές  φορές από τη Θράκη μέχρι τη Δαμασκηνιά στην Καστοριά και από τη συνοικία της Ν. Σμύρνης  στη Λάρισα μέχρι την Αχαΐα και την Ηλεία. Πάντα, είχαμε στη φαρέτρα μας αυτό το εργαλείο για να περιχαρακώσουμε τα κρούσματα. Τώρα, το επιδημιολογικά φορτίο είναι μεγάλο στην Αττική και ιδίως στον Δήμο Αθηναίων. Εξετάζουμε το πώς μπορούμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε επίπεδο Δημοτικού Διαμερίσματος και Δήμου, προκειμένου να ελέγξουμε τα κρούσματα. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε δεν αποκλείουμε να πάρουμε και περισσότερα μέτρα, αλλά αυτό θα το κρίνουν οι ειδικοί και αυτή τη στιγμή ακόμη δεν είμαστε εκεί. Αν τηρήσουμε όλοι τα μέτρα, δεν θα φτάσουμε κι εκεί», τόνισε χαρακτηριστικά

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει από την προηγούμενη Δευτέρα από τους ειδικούς έναν κατάλογο μέτρων, που θα μπορούν να ενεργοποιούνται για να αντιμετωπίσουμε τα  προβλήματα και αυτός ο κατάλογος υπάρχει.

«Για την Κυβέρνηση το βασικό είναι να πληρείται το εξής τρίπτυχο στα μέτρα: Να είναι απλά, να είναι εφαρμόσιμα και να μπορούν να ελεγχθούν. Αν δεν πληρούνται αυτές οι τρεις προϋποθέσεις, τότε υπονομεύεται η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Πολιτεία», πρόσθεσε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι τα μισά από τα ενεργά κρούσματα στη χώρα είναι στην Αττική και από αυτά τα  μισά είναι στο κέντρο της Αθήνας και πρόσθεσε: «Είναι ένα ζήτημα, το οποίο μας απασχολεί. Εξετάζουμε – που παρουσιάζονται, για παράδειγμα, σε πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν πολλοί μαζί, με περισσότερους ελέγχους ώστε να εντοπίζονται γρήγορα και να απομονώνονται με ενεργοποίηση και ξενοδοχείων καραντίνας. Σε αυτά θα πηγαίνουν όσοι βρίσκονται θετικοί, ώστε ακόμα και αν είναι ασυμπτωματικοί, να απομονώνονται από το οικογενειακό τους περιβάλλον για να μην έχουμε μεγαλύτερη διασπορά. Είναι δύσκολο το στοίχημα, αλλά αν τηρήσουμε τα μέτρα αυτά που ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή, θα πάμε καλά».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα