back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Τασούλα με τον πρόεδρο της επιτροπής γερμανοελληνικής φιλίας της Bundestag

Διαβάστε επίσης

«Οι σχέσεις μας έχουν ξεπεράσει πολλές δοκιμασίες. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο σημείο να μπορούμε να συζητάμε ανοικτά, ως εταίροι και σύμμαχοι, για όλα τα ζητήματα, ακόμα και γι’ αυτά στα οποία διαφωνούμε», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Γερμανίας-Ελλάδας της Bundestag, Gregor Gysi.

Υποδεχόμενος στο γραφείο του τον παλαίμαχο Γερμανό πολιτικό, ο κ. Τασούλας επεσήμανε ότι «στους ανήσυχους καιρούς που διανύουμε, χρειάζεται να εστιάσουμε στα στοιχεία που υπογραμμίζουν την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ειδικά δε, στο σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο και στην τήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Βουλής, εξέφρασε προς τον κ. Gysi την ικανοποίηση της ελληνικής πολιτείας «για τη δέσμευση της γερμανικής πλευράς να δεχθεί ένα σημαντικό αριθμό προσφύγων από τα ελληνικά νησιά», υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι «επιβάλλεται πανευρωπαϊκή λύση στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα, που να μην επιβαρύνει αποκλειστικά ή δυσανάλογα τα κράτη πρώτης υποδοχής».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα