back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αντιπαράθεση Βορίδη-Βελόπουλου στη Βουλή για τα ελληνοτουρκικά

Διαβάστε επίσης

Τα ξίφη τους για τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία,διασταύρωσαν στη Βουλή , ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος .

Με αφορμή τη συζήτηση ενός μνημονίου συνεργασίας της χώρας μας με την Αλβανία στον τομέα της γεωργίας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε  στις επικείμενες διερευνητικές επαφές για διάλογο με την  Τουρκία,υποστηρίζοντας ότι όταν το πρόβατο κάνει διάλογο με το λύκο, είναι βέβαιο ότι θα φαγωθεί.
«Δεν ξέρω αν αισθάνεστε πρόβατο,εμείς πάντως,νιώθουμε πολύ ισχυροί να αντιμετωπίσουμε οποιονδήποτε λύκο», σχολίασε ο κ. Βορίδης, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης «προεξοφλεί πράγματα που δεν τα λέει κανείς άλλος εκτός από τους Τούρκους».
 Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,αφού χαρακτήρισε ηττοπαθή την προσέγγιση της Ελληνικής Λύσης,σημείωσε ότι η Τουρκία απέτυχε οικτρά στις προσπάθειες που έκανε να χρησιμοποιήσει τα μεταναστευτικά ρεύματα και να παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. «Το αποτέλεσμα ήταν, ο Ερντογάν να καταλήξει να εκλιπαρεί για διάλογο», επισήμανε  ο κ. Βορίδης.
Ανεβάζοντας τους τόνους, ο κ. Βελόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πάει
την Ελλάδα στο διάλογο, ως πρόβατο επί σφαγή, ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, είπε: «Η δική σας είναι πολιτική προβάτου. Κατοικίδιο της Γερμανίας δεν θα γίνω εγώ, ποτέ…Αν η ΝΔ αισθάνεται λύκος, να ξέρει ότι εμάς είναι πολύ δύσκολο να μας φάει».
Δημήτρης Ράντος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα