back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε το μαθητικό συλλαλητήριο το οποίο στήριξαν και εκπαιδευτικοί, φοιτητές και γονείς, στο κέντρο της Αθήνας, με αίτημα τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού στα σχολεία. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός οι εκατοντάδες μαθητές φορούσαν μάσκα προστασίας στο σύνολό τους.

Με σύνθημα “η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία” η κινητοποίηση ξεκίνησε με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

Η εκπαιδευτική κοινότητα ζητάει, εκτός από τη χρήση μάσκας στα σχολεία, τη λήψη μέτρων για να αποτραπεί η διασπορά του ιού στα σχολικά κτίρια. Τα κύρια αιτήματα είναι η μείωση των μαθητών στα τμήματα στους 15, να γίνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, αλλά και εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που αναδείχθηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και επιπλέον χρηματοδότηση για την παιδεία.

Βασικό αίτημα, παράλληλα, είναι και η διενέργηση επαναλαμβανόμενων τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, καθώς επίσης και η παροχή περισσότερων μέσων ατομικής προστασίας.

Δεκάδες καταλήψεις σε όλη την επικράτεια

Στο μεταξύ, αυξάνονται οι καταλήψεις σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας με τα ίδια αιτήματα που ακούστηκαν στην κινητοποίηση, χωρίς να συνδέεται η συντριπτική πλειοψηφία τους με το κίνημα κατά τις μάσκας.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα