back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής τα ευρήματα της γιάφκας στο Κουκάκι

Διαβάστε επίσης

Στα πυρομαχικά που βρέθηκαν στην αποθήκη – γιάφκα στο Κουκάκι εστιάζεται η προσοχή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, μετά τις χθεσινές συλλήψεις τριών ατόμων που φέρονται ως μέλη της Ομάδας Λαικών Αγωνιστών.

Στο μικροσκόπιο είναι και τα ευρήματα από επιθέσεις με σφαίρες καλάζνικοφ και ρουκέτες που δεν έσκασαν, καθώς και αυτοκίνητο που είχε βρεθεί καμένο μετά από χτύπημα της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο 42χρονος ενοικιαστής της γιάφκας είχε κρύψει τα εκρηκτικά μέσα σε τάπερ, αφήνοντας μάλιστα προ ημερών συνεργείο να μπει στο χώρο για να επιδιορθώσει υδραυλικά της πολυκατοικίας, γεγονός που δείχνει ότι φαινόταν σίγουρος για τις κινήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έγινε στο παρά πέντε ύστερα από 7 μήνες παρακολουθήσεων, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο άνδρας είχε αγοράσει ένα μεγάλο σακ βουαγιάζ για τη μεταφορά των εκρηκτικών και ποσότητες χλωρίνης, προφανώς για να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματική παράβαση του νόμου περί όπλων σε βάρος του ενός εκ των τριών κατηγορουμένων, ενώ οι άλλοι δυο διώκονται για παράβαση του νόμου περί όπλων σε βαθμό πλημμελήματος. Ωστόσο και οι τρεις κατηγορούμενοι, λόγω συνάφειας παραπέμφθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για τα αδικήματα που κατά περίπτωση που τους αποδίδονται.

Όλοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα