back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Ροχανί κατηγορεί την Ουάσινγκτον για «αγριότητα» μετά τις νέες κυρώσεις

Διαβάστε επίσης

Ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί κατηγόρησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες για «αγριότητα» μετά την επιβολή νέων κυρώσεων από την Ουάσινγκτον στην Τεχεράνη και δήλωσε πως οι Ιρανοί θα πρέπει να κατευθύνουν την οργή τους εναντίον του Λευκού Οίκου.

«Οι Αμερικανοί προκάλεσαν ζημιά δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο Ιράν», δήλωσε ο Ροχανί σε τηλεοπτική ομιλία του, με τη φωνή του να τρέμει από θυμό. «Εμείς δεν έχουμε τέτοιον βαθμό αγριότητας … Η διεύθυνση για τις κατάρες και το μίσος του ιρανικού λαού είναι ο Λευκός Οίκος».

Οι εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη αυξήθηκαν αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποσύρθηκε μονομερώς το 2018 από την πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, που είχε συνάψει ο προκάτοχός του, και άρχισε να επιβάλει και πάλι κυρώσεις που είχαν αρθεί βάσει της συμφωνίας.

Η Ουάσινγκον επέβαλε τη Δευτέρα νέες κυρώσεις στο υπουργείο Άμυνας του Ιράν και σε άλλους που εμπλέκονται στο πυρηνικό πρόγραμμά του για να υποστηρίξει τον αμερικανικό ισχυρισμό πως όλες οι κυρώσεις του ΟΗΕ σε βάρος της Τεχεράνης έχουν πλέον αποκατασταθεί.

Την Πέμπτη, η Ουάσινγκτον έβαλε στη μαύρη λίστα ιρανούς αξιωματούχους και οντότητες για φερόμενες παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων. Μεταξύ άλλων επέβαλε κυρώσεις σ’ έναν δικαστή που φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση ενός ιρανού παλαιστή που καταδικάσθηκε σε θάνατο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα