back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Χ. Παπασωτηρίου στον Αθήνα 9.84: «Ενδεικτική της δυσαρέσκειας των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας η επίσκεψη Πομπέο στη χώρα μας»

Διαβάστε επίσης

«Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για συμφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες υπέρ των Eλληνικών συμφερόντων, οι οποίες θα έχουν διαχρονική αξία» είπε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση.
Σε ερώτηση για την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα δήλωσε ότι «Έρχεται για να δείξει τη δυσαρέσκεια των ΗΠΑ αναφορικά με τη συμπεριφορά της Τουρκίας στη Συρία, στο Ιράκ, στους Κούρδους, στη Λιβύη και βέβαια στο ότι συνιστά παράγοντα αποσταθεροποίησης, δυνητικά τουλάχιστον, στην Ανατολική Μεσόγειο.»
Σύμφωνα με τον κ Παπασωτηρίου «οι υπηρεσιακοί παράγοντες των ΗΠΑ είναι σταθερά επικριτικοί έναντι της Τουρκίας και αυτό εκφράζει και ο Πομπέο. Για αυτό και θα πάει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να τονίσει το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, αλλά και την εναντίωση των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρωσική παρουσία στην περιοχή αυτή»
Αναφερόμενος στο τι θα πρέπει να πράξει η Ελλάδα ο κ. Παπασωτηρίου εκτίμησε ότι «Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να κλειδώσουμε όσο περισσότερο δυνατόν περισσότερες συμφωνίες που να έχουν διαχρονική αξία με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κακά τα ψέματα, ο Ερντογάν δεν θα κρατήσει για πάντα. Κάποια στιγμή θα βελτιωθούν οι  σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών -Τουρκίας. Αλλά τώρα που η συγκυρία μας ευνοεί, θα έχουμε οφέλη εάν υπογράψουμε συμφωνίες με διαχρονική επήρεια, συμφωνίες  δεσμευτικές για τις Ηνωμένες Πολιτείες υπέρ των Ελληνικών συμφερόντων και στο μέλλον»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα