back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κλειστά εκατοντάδες σχολεία λόγω κορονοϊού και καταλήψεων

Διαβάστε επίσης

Διαρκώς αυξάνεται ο αριθμός των κλειστών σχολείων σε όλη τη χώρα ελέω κορονοϊού αλλά και των καταλήψεων στις οποίες προχωρά όλο και μεγαλύτερος αριθμός μαθητών, την ώρα που η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κάνει λόγο για αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπαιδευτικών και στελεχών του υπουργείου Παιδείας, πάνω από 300 σχολεία τελούν υπό κατάληψη, ενώ περίπου 120 σχολεία και τμήματα είναι κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σχολιάζοντας τις καταλήψεις εκτίμησε ότι «δεν είναι η μεγάλη εικόνα, τα σχολεία λειτουργούν ενώ πρόσθεσε ότι «διάλογος γίνεται μόνο με ανοικτά σχολεία. Δεν μπορεί κανείς να στερεί στον άλλον το δικαίωμα στη μάθηση, να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία». Μίλησε μάλιστα για τα χαμένα μαθήματα, υπογραμμίζοντας ότι «στον βαθμό που υπάρχει απώλεια διδακτικών ωρών, τίθεται ζήτημα αναπλήρωσης ωρών».

Σχετικά πάντως με το αριθμός των υπό κατάληψη σχολείων τόνισε ότι «είναι μια μεταβαλλόμενη κατάσταση» και εξήγησε ότι κάποια σχολεία το πρωί δηλώνονται υπό κατάληψη, όμως στη συνέχεια λειτουργούν.

Η υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στα προβλήματα που προκαλεί στα σχολεία ο κορονοϊός, επισήμανε ότι «τα σχολεία φέτος ξεκίνησαν να λειτουργούν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες» λόγω της πανδημίας και σημείωσε ότι «αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας εφαρμόζουν με τρόπο υποδειγματικό τα μέτρα».

«Αναμέναμε τα κρούσματα, υπάρχουν κρούσματα στην κοινωνία, όμως έχουμε θωρακιστεί με πλαίσιο για την αντιμετώπισή τους», υπογράμμισε η υπουργός και επανέλαβε ότι «η τηλεκπαίδευση είναι υποχρεωτική για τα σχολεία και τα τμήματα που κλείνουν λόγω κρουσμάτων κορονοϊού».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα