back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Ράπισμα του δημοτικού συμβουλίου με απόφαση υπέρ της καταδίκης της ΧΑ

Διαβάστε επίσης

«Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας να τοποθετηθεί υπέρ της καταδίκης της Χρυσής Αυγής αποτελεί ηχηρό ράπισμα για τα θρύψαλα του νεοναζιστικού μορφώματος στο μεγαλύτερο Δήμο της χώρας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας».

Η ανακοίνωση της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Η 7η Οκτώβρη αποτελεί δοκιμασία για την λειτουργία των κρατικών θεσμών που παρείχαν ασυλία στην πολύχρονη δολοφονική δράση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η απόφαση του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη για καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή χρειάζεται να είναι παραδειγματική. Κάτι τέτοιο, όμως δεν είναι αυτονόητο,καθώς βαραίνει η κληρονομιά ασυλίας των φασιστών διαχρονικά στην Ελλάδα, με κορυφαίες πράξεις την επί της ουσίας απαλλαγή των δοσίλογων και των συνεργατών της κατοχής από τους ναζί του Χίτλερ, το πέσιμο στα μαλακά των δολοφόνων του Λαμπράκη και την αμνήστευση του παρακράτους, την διάσωση από δίωξη ικανού αριθμού βασανιστών της χούντας.

Ακόμη και την ύστατη στιγμή το αντιφασιστικό κίνημα χρειάζεται να κλιμακώσει την πίεση του. Να επιβάλει με μια κοσμοπλημμύρα διαδηλωτών στις 7 Οκτώβρη, με μαχητική συγκέντρωση στο Μετρό Αμπελοκήπων και πορεία στο Εφετείο ότι θα καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή σαν αυτό που γνώρισαν τα θύματα της, μια δολοφονική εγκληματική συμμορία.

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, επικεφαλής Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

Απόφαση δημοτικού συμβουλίου Αθήνας για την δίκη της Χρυσής Αυγής

Στις 7 Οκτωβρίου μετά από 5,5 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, και μέλη της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονίας και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρώντας ότι το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έδρασε ως εγκληματική οργάνωση, εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη και προσδοκά την καταδίκη αυτών που με τις εγκληματικές τους ενέργειες δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τρομοκράτησαν και τραυμάτισαν αθώους πολίτες.

Ο Δήμος της Αθήνας παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία από την έναρξη της, μέσω της συμμετοχής του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων στο Παρατηρητήριο της δίκης, ενώ ο πρώην Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας.

Χρέος μας είναι να διασφαλίσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων μας. Να καταδικάσουμε το φασισμό και το ναζισμό.

*Καταψηφίστηκε από τους 5 πρώην και νυν χρυσαυγίτες δημοτικούς συμβούλους και απείχε ο Β.Καπερνάρος.

Mάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα