back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Δύο προσαγωγές και μικρής έντασης επεισόδια

Διαβάστε επίσης

Δύο προσαγωγές μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής πορείας όπου σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια με ομάδα ατόμων να εκτοξεύει μολότοφ και φωτοβολίδες αστυνομικές δυνάμεις μπροστά στη Βουλή επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και φοιτητές, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού στα σχολεία. Οι διαδηλωτές στη συντριπτική πλειοψηφία τους φορούσαν μάσκες προστασίας.

Τα κύρια αιτήματα είναι η μείωση των μαθητών σε όλα τα τμήματα στους 15, να γίνουν μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας, αλλά και εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που αναδείχθηκαν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς και επιπλέον χρηματοδότηση για την παιδεία.

Βασικό αίτημα, παράλληλα, είναι και η διενέργεια επαναλαμβανόμενων τεστ σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, ενώ ζητούν περισσότερα μέσα ατομικής προστασίας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, παράλληλα, χαρακτηρίζει εκβιαστικές τις εξαγγελίες της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, καθώς σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου, οι μαθητές που παίρνουν μέρος στις καταλήψεις στα σχολεία δεν θα επιτρέπεται να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση και θα λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Μικρής έκτασης επεισόδια στο Σύνταγμα

Μέρος της πορείας, καθώς αυτή έφτασε στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα μπροστά από το ελληνικό Κοινοβούλιο επί της Λεωφόρου Αμαλίας, εκτόξευσε βόμβες μολότοφ και καπνογόνα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν τη Βουλή, με την αστυνομία να απαντάει με χημικά δακρυγόνα και φωτοβολίδες κρότου λάμψης.Ωστόσο, τα επεισόδια ήταν μικρής έντασης και διήρκεσαν λίγη ώρα, ενώ και η πορεία στη συνέχεια επέστρεψε στα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε.

Συνεχίζονται οι καταλήψεις

Στο μεταξύ, οι μαθητικές καταλήψεις συνεχίζονται και, ταυτόχρονα, αυξάνονται σε όλη την επικράτεια, με τα αιτήματα να ταυτίζονται με αυτά της σημερινής κινητοποίησης: εκτός της χρήσης μάσκας, δηλαδή, να ληφθούν περισσότερα  μέτρα για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού στις σχολικές εγκαταστάσεις.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος-Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα