back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πακέτο στήριξης 1,5 τρις δολάρια, προτείνει ο Τραμπ

Διαβάστε επίσης

Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε στο Κογκρέσο να καταρτιστεί πρόγραμμα ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας, το οποίο συμπεριλαμβάνει ποσό 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων ειδικά για τον τομέα των αερομεταφορών, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της αμερικανικής προεδρίας Μαρκ Μέντοους σε δημοσιογράφους χθες Τετάρτη.

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι οποίοι ζητούν να διατεθεί πολύ υψηλότερο ποσό, ύψους 2,2 τρισεκ. δολαρίων, θεωρούν ανεπαρκή την κυβερνητική πρόταση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους που επέβαιναν στο προεδρικό αεροσκάφος, ο Μέντοους χαρακτήρισε γενναιόδωρη τη νέα πρόταση του Λευκού Οίκου και ότι το ποσό των 2 τρισεκατομμυρίων που εισηγείται η αντιπολίτευση είναι υπερβολικό.

Εάν το ποσό «αρχίζει με 2, θα έχουμε αληθινό πρόβλημα», είπε ο Μέντοους κατά την πτήση της επιστροφής από τη Μινεσότα, διεκδικούμενη πολιτεία καίριας σημασίας όπου ο πρόεδρος Τραμπ συμμετείχε σε προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πρόταση των Δημοκρατικών και είπε επίσης ότι θέλει το πρόγραμμα στήριξης να ανέλθει περί το 1,5 δισεκ. δολάρια.

Newsroom Αθήνα 9,94

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα