back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Φ. Γεννηματά στη Βουλή: Χαμένη η Ελλάδα από τη Σύνοδο Κορυφής

Διαβάστε επίσης

«Δυστυχώς η Ελλάδα βγήκε χαμένη από τη Σύνοδο Κορυφής», τόνισε από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, εκφράζοντας την άποψη ότι ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τις θέσεις και τα συμφέροντα της χώρας.

«Έδωσε πολλά και πήρε υποσχέσεις σαν κι αυτές που είχαν δοθεί το προηγούμενο διάστημα και οι οποίες δεν απέτρεψαν την Τουρκία από το να συνεχίσει τις επιθετικές ενέργειές της», σχολίασε η κ. Γεννηματά.

Ιδιαίτερα επικριτική υπήρξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και για την στάση της Ε.Ε., η οποία – όπως είπε- έκανε βήματα πίσω και αντί να επιδείξει αλληλεγγύη σε κράτη- μέλη όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, ανέχθηκε τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. «Ούτε θάρρος, ούτε συνέπεια έδειξε η Ε.Ε. καθώς ούτε καν τη λέξη «κυρώσεις», τόλμησε να συμπεριλάβει στο κοινό συμπερασμάτων». Κατά την κ. Γεννηματά, «αυτά είναι τα αποτελέσματα της κρυφής διπλωματίας του κ. Μητσοτάκη».

Απαντώντας στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε σκληρή εθνική μάχη στη Σύνοδο Κορυφής, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα της χώρας μας σε μια δύσκολη περίοδο. «Παρά τους δύσκολους συσχετισμούς, ο Έλληνας πρωθυπουργός πέτυχε να σταλεί ένα σαφές μήνυμα ενότητας,αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας από την πλευρά της Ε.Ε.και να διατυπωθεί με σαφήνεια ότι πρέπει να υπάρξει άρση κάθε μονομερούς ενέργειας από την Τουρκία, αν θα ήθελε να βελτιωθούν οι σχέσεις της με την Ε.Ε.»,είπε χαρακτηριστικά,ο κ. Θεοδωρικάκος.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα