back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κ. Φραγκογιάννης στον Αθήνα 9.84: “Το κείμενο των συμπερασμάτων στέλνει μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας απέναντι στην Τουρκία”

Διαβάστε επίσης

Το κείμενο των συμπερασμάτων είναι πολύ καλύτερο από το αρχικό προσχέδιο και στέλνει το μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να διχάσει την ΕΕ, ένα μήνυμα ενότητας αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας, απέναντι στην Τουρκία“. Αυτό δήλωσε ο  Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Αναφερόμενος στην ευρωτουρκική ατζέντα και το εμπόριο ο κ. Φραγκογιάννης επισήμανε την ανάγκη θέσπισης νέου πλαισίου κανόνων και της σύστασης ενός νέου Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για επενδύσεις στη χώρα μας και κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα με επίκεντρο τα ενεργειακά.

Εστίασε μάλιστα στη συζήτηση που είχε με τον Αμερικανό υφυπουργό τον κ. Φάνον για την αξιοποίηση του άδειου κοιτάσματος φυσικού αερίου, δίπλα από την πλατφόρμα του Πρίνου. Όπως είπε “το φυσικό αέριο εκεί τελειώνει, αλλά μπορεί τώρα να αξιοποιηθεί, ως μια μεγάλη αποθήκη για αποθέματα φυσικού αερίου, που θα μπορούν να πωλούνται σε χρήστες στην Ελλάδα, αλλά και στους Βόρειους γείτονες μας. Το έργο αυτό θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό από τον οποίο θα αναδειχθούν και οι προδιαγραφές ,ώστε να συμμετάσχουν ιδιωτικές επενδυτικές εταιρείες” πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Φραγκογιάννης τόνισε ότι έχει δεχθεί πρόσκληση να μεταβεί στη Βόρεια Μακεδονία, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα και να προωθηθούν συμφωνίες οικονομικής συνεργασίας, ανεξάρτητες από τη Συμφωνία των Πρεσπών, προς όφελος και των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα ,όπως για παράδειγμα την αποφυγή της διπλής φορολόγησής τους.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα