back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λευκορωσία: Κυρώσεις σε Ευρωπαίους αξιωματούχους

Διαβάστε επίσης

Την επιβολή κυρώσεων εναντίον Ευρωπαίων αξιωματούχων ανακοίνωσε η Λευκορωσία, σε απάντηση σε αυτές που επέβαλε η ΕΕ εναντίον Λευκορώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται στην καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ή ενέχονται στην παραποίηση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας ανακοίνωσε ότι έχει καταρτίσει έναν κατάλογο με Ευρωπαίους αξιωματούχους στους οποίους δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα, όμως πρόσθεσε ότι αυτός ο κατάλογος δεν θα δημοσιευθεί.

Κρεμλίνο: Δείγμα αδυναμίας οι κυρώσεις της ΕΕ στη Λευκορωσία

«Γνωρίζετε ότι γενικά θεωρούμε κακή την πολιτική επιβολής κυρώσεων. Σε κάθε περίπτωση είναι ένδειξη αδυναμίας και όχι ισχύος», σχολίασε ο Ντμίτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Παράλληλα, ο ίδιος χαρακτήρισε «θετικό» το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκαν κυρώσεις εναντίον του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συναντώνται στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες συμφώνησαν σήμερα να επιβληθούν κυρώσεις σε περίπου 40 Λευκορώσους αξιωματούχους που ευθύνονται για την καταστολή στη Λευκορωσία ή ενέχονται στην αλλοίωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών. Ωστόσο ανάμεσα σε αυτούς δεν είναι ο πρόεδρος Λουκασένκο.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα