back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Παγώνει» ο διορισμός της Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή

Διαβάστε επίσης

«Δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων», αναφέρει για την Ελένη Ζαρούλια, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η απόφαση για διορισμό της ως μετακλητής υπαλλήλου στο γραφείο του συζύγου της, γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο κ. Τασούλας,με γραπτή δήλωσή του, προαναγγέλει αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής όσον αφορά το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων που δικαιούνται και αρχηγοί κομμάτων που δεν εκπροσωπούνται σήμερα στη Βουλή, για μετά τη δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου για το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της Βουλής ,έχει ως εξής:

«Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο.

Είναι αυτονόητο ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εν τω μεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα