back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που έθεσε στο στόχαστρο ένα κτίριο διοίκησης στην επαρχία Νανγκαρχάρ στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο ενός κτιρίου διοίκησης όπου στεγάζονται επίσης στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον τομέα Γάνι Χελ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Νανγκαρχάρ Αταουλάχ Χογιανί.

«Το παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην είσοδο του κτιρίου διοίκησης του τομέα. Πολλοί ένοπλοι επιτιθέμενοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο μετά την επίθεση αλλά σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Φαρίντ Χαν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές.

Η πλειονότητα των θυμάτων είναι μέλη των δυνάμεων ασφαλείας αλλά μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται αρκετοί άμαχοι, διευκρίνισε.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, αλλά ο Χαν επέρριψε την ευθύνη στους ταλιμπάν.

Οι ταλιμπάν όπως και οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτους έχουν παρουσία στην περιοχή. Οι ταλιμπάν ενέτειναν τις επιθέσεις τους στο Αφγανιστάν την ώρα όπου αξιωματούχοι τους εμπλέκονται σε συνομιλίες για την επίτευξη ειρήνης με διαπραγματευτές της αφγανικής κυβέρνησης στην Ντόχα.

Την Τρίτη (29/9), 14 άμαχοι, εκ των οποίων επτά γυναίκες και πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού κατά τη διέλευση του μικρού λεωφορείου που τους μετέφερε στο κέντρο του Αφγανιστάν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα