back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελβετία: Σύλληψη 4 ύποπτων για σχέσεις με την Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος

Διαβάστε επίσης

Η ελβετική ομοσπονδιακή εισαγγελία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων -τριών από το Κόσοβο και ενός από τη Βόρεια Μακεδονία- ως ύποπτα για σχέσεις με τις τζιχαντιστικές οργανώσεις Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος.

Η εισαγγελία της Συνομοσπονδίας (MPC) “πραγματοποίησε τρεις έρευνες στο καντόνι Φριμπούρ στο πλαίσιο δύο ποινικών διαδικασιών και συνέλαβε τέσσερα άτομα”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία διευκρινίζει ότι αυτοί οι τρεις άνδρες και μια γυναίκα κατηγορούνται για παραβίαση του άρθρου 2 του ομοσπονδιακού νόμου που απαγορεύει τις δύο τζιχαντιστικές οργανώσεις και τις συναφείς τους καθώς και την υποστήριξη ή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Διευκρινίζει ότι είχε κινήσει διαδικασία τον Αύγουστο εναντίον δύο από αυτούς που συνελήφθησαν σήμερα -μιας 28χρονης πολίτη του Κοσόβου και ενός 29χρονου πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας – και τον Σεπτέμβριο μια δεύτερη διαδικασία εναντίον ενός 26χρονου Κοσοβάρου και ενός 29χρονου άνδρα με διπλή υπηκοότητα, της Ελβετίας και του Κοσόβου.

“Λόγω του κινδύνου συμπαιγνίας, οι έρευνες και οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα”, υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

Το βράδυ, η εισαγγελία της Συνομοσπονδίας ανακοίνωσε στο ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS ότι ανέκρινε τους τέσσερις κατηγορούμενους την ίδια μέρα. Για τους δύο μεταξύ αυτών, θα ζητήσει την προφυλάκιση. Η 28χρονη από το Κόσοβο και ο 29χρονος από τη Βόρεια Μακεδονία αντίθετα αφέθηκαν ελεύθεροι μετά ανάκριση. Δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες σχετικά με το εάν η έρευνα σε βάρος τους έκλεισε ή όχι.

Η εισαγγελία αναφέρει ότι δεν πρέπει να δοθούν άλλες διευκρινίσεις ώστε να μην παρεμποδιστεί η έρευνα.

Οι επιχειρήσεις που έγιναν σήμερα εντάσσονται στο πλαίσιο της συστηματικής ποινικής δίωξης από την εισαγγελία της Συνομοσπονδίας όλων των προσώπων στην Ελβετία που επιχειρούν να συμμετάσχουν σε τρομοκρατία με κίνητρο την τζιχάντ ή που την υποστηρίζουν με υλικό προπαγάνδας.

Η εισαγγελία της ελβετικής συνομοσπονδίας έχει περίπου 70 ποινικές διαδικασίες σε εξέλιξη στον τομέα της τρομοκρατίας με τζιχαντιστικό κίνητρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα